Annons:

Berntzon efter mardrömskvällen: ”Vi kan inte gräva ned oss”

Oliver Berntzon tänkte inte gräva ned sig efter storförlusten. Foto: Ossian Mathiasson

Berntzon efter mardrömskvällen: ”Vi kan inte gräva ned oss”

18 poäng måste Dackarna äta upp om inte guldet ska stanna i Eskilstuna för tredje året i rad. Oliver Berntzon vägrar ge upp.
– Vi kan inte gräva ned oss. Vi har 15 heat och 15 chanser på oss, säger svensken, som tog sex poäng i den första finalen.

Annons:

Den första finalmatchen blev en enda lång skräckfilm för Dackarna. Målillaklubben blev totalt frånåkt mot Smederna och det var ren och skär utklassning.

54-36 är förstås siffror som ingen glömmer.

–Det är tufft läge, absolut. Men vi kan inte hålla på och gräva ned oss nu. Vi har 15 heat och 15 chanser på oss att vända det här. Vi måste vara positiva och ha rätt tankesätt tills heat 15 har körts i morgon, säger Oliver Berntzon. 

Finns det en realistisk chans?

–Chansen finns. Vi fick storstryk i Vetlanda och ingen trodde att vi skulle ta bonusen men vi spöade dem med 20 poäng på hemmaplan. Så, ja, chansen finns.

"Får psyka hur mycket han vill"

Varför det blev som det kunde han inte svara på.

–Jag vet inte. Alla hade problem med inställningarna på cykeln, men det är inget konkret jag kan säga så. Speedway är svårt ibland, vi fick inte till det från början. Vi hade lite otur med att Pontus (Aspgren) fick vara med i omstarten där när han körde rätt in i Gomolski (Kacper) och några tveksamma uteslutningar, bland annat den på mig när andra förare också rörde sig.

Vid Berntzons uteslutning, hans andra tillrättavisning efter dålig startdisciplin, var smedlagledaren Jerker Eriksson framme och jublade vid honom.

– Jag såg det inte själv, men någon kom och sa att han gjorde det. Ja, den mannen...

Påverkar det något?

– Han får psyka hur mycket han vill, han lyckas inte med det. 

"Ladda på som vanligt"

Oliver Berntzon skulle sova och äta rätt inför det mirakel som behöver ske på G&B Arena i morgon kväll.

– Man får ladda på som vanligt. Det viktigaste är att inte tro att något är kört. Vi ska inte vara övertaggade, inte känna någon press och åka ut som till en vanlig hemmamatch. Vi ska ge allt i 15 heat och så får man se hur långt det räcker. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt