Annons:

Karlsson: ”Vetlanda som måste känna pressen”

Mikael Karlsson vet vad som krävs för seger mot Elit Vetlanda i kväll. Foto: Linus Johansson

Karlsson: ”Vetlanda som måste känna pressen”

De står på samma poäng De har exakt samma förarkvot. Då målar Dackarnas Mikael Karlsson upp Elit Vetlanda som rejäl favorit inför kvällens Smålandsderby. – Vi ska inte glömma att vi ska till Vetlanda, de är tippade att vinna SM-guld. Det är de som måste känna pressen, säger Mikael Karlsson.

Annons:

Mikael Karlssons uttalande är förstås främst ett sätt att lägga hela pressen på Elit Vetlanda. Och visst får hemmalaget stå som knapp favorit. Å andra sidan har Dackarna ett lag som bör passa mycket bra på den för många förare så svåra banan i Vetlanda.

– Vi har en positiv trend som vi vill bygga vidare. Om det sedan räcker till seger får vi se. Det här är en av de tuffaste matcherna på säsongen. Men vi har gjort bra matcher i Vetlanda förr och har förare som har åkt där i flera år. Jag hoppas att vi kan hitta rätt tidigt i tävlingen, säger Mikael Karlsson.

Holta före Jepsen Jensen

Dackarnas lagledare säger vidare:

– Vi behöver skrälla lite för att vinna den här matchen. Det är Vetlandas hemmabana och de slog oss borta. Sen tror jag absolut att vi har möjligheter. Men man måste vara lite realist och inte sätta för höga krav.

Dackarna kör vidare med exakt samma lag som i de senaste matcherna. Den stora frågan stod kring om Rune Holta eller Michael Jepsen Jensen skulle få chansen.

– Vi avvaktade laguttagningen ganska sent den här gången. Vi bestämde oss först efter matcherna i Polen i söndags. Där visade Holta en något bättre form och dessutom har han mycket rutin från banan i Vetlanda.

Hoppas på jämnheten

Hur ska Dackarna besegra Elit Vetlanda? Frågan går till Mikael Karlsson.

– Det är jämnheten som ska fälla avgörande. Kan vi dessutom slåss lite med deras toppar i några heat har vi en möjlighet att skrälla.

Är du förvånad över att Vetlanda inte har gått bättre?

– Litegrann. De har en annan typ av lagbygge jämfört med oss och har också varit lite för ihåliga. Sen har de förstås riktigt starka toppar och i Målilla vann de mer eller mindre matchen med två gubbar.

Möjlighet att haka på

Det laget som eventuellt får med sig alla tre poängen från kvällens derby kommer att kunna titta uppåt på allvar och hoppas på slutspel. För förloraren ser det betydligt jobbigare ut.

Har du börjat titta i tabellen igen?

– Jag försöker fortfarande att låta bli det. Sen går det inte helt och hållet. Vi har möjligheten att hänga på övre halvan, men vi måste ha lite flyt framöver. Kan vi skrälla mot Vetlanda kommer vi att ha härliga förutsättningar.

Fakta

Derbylagen:

Elit Vetlanda: 1) Bartosz Zmarzlik, 2) Tobiasz Musielak, 3) Emil Sayfutdinov, 4) Oliver Berntzon, 5) Tai Woffinden, 6) Ricky Kling, 7) Kenny Wennerstam.

Dackarna: 1) Maciej Janowski, 2) Kacper Gomolski, 3) Patryk Dudek, 4) Rune Holta, 5) Peter Ljung, 6) Magnus Karlsson, 7) Mikael Max.

Fråga

Hur slutar speedwayderbyt mellan Elit Vetlanda och Dackarna?

Elit Vetlanda vinner
Dackarna vinner
Det blir oavgjort
Rösta Se resultat

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt