Annons:

Han går på guldjakt med Vetlanda - ”Bara fått lycka till-hälsningar”

Mikael Karlsson är klar som ny lagledare för Elit Vetlanda. Här ses han med klubbens sportchef Mikael Wirebrand. Foto: Elit Vetlanda

Han går på guldjakt med Vetlanda - ”Bara fått lycka till-hälsningar”

Dackarna valde att inte förlänga med ikonen och lagledaren Mikael Karlsson. I dag blev det klart att Målillabon istället blir ny lagledare för rivalen Elit Vetlanda.
– Det blir säkert lite halvlustigt att komma till G&B Arena som motståndare. Det behöver väl inte bli första bortamatchen utan den får gärna komma lite senare, skrattar Mikael Karlsson.

Annons:

Efter åtta år som lagledare i Dackarna valde Målillaklubbens styrelse att inte förlänga med Mikael Karlsson. Istället valde man rutinerade speedwayföraren Peter Karlsson till den rollen.

Men ”Kråka”, som Mikael Karlsson kallas, blir inte utan uppdrag 2018. Tidigare i dag berättade vi att han ersätter Fredrik Staaf som lagledare i Elit Vetlanda.

– Det känns väldigt bra, spännande - och ovant. Efter att det stod klart att jag inte skulle vara kvar i Dackarna blev det en kontakt ganska snabbt och sedan träffades vi och gick igenom Vetlandas tankar och upplägg, säger Mikael Karlsson.

– Vetlanda är en väldigt organiserad klubb, likväl som Dackarna. Jag byter från en trygghet till en annan, eller vad jag ska säga. Det är ordning och reda i klubben och en väldigt tydlig arbetsfördelning, fortsätter Karlsson.

”Inte helt främmande”

I moderklubben Dackarna hade Mikael Karlsson en del uppdrag även vid sidan om själva lagledarsysslan. Så är inte tanken att det ska vara i Elit Vetlanda.

– Mitt fokus ska ligga på att först ta ut laget tillsammans med ”Micke” (Mikael Wirebrand, sportchef). Och när det väl är matchdag så är det jag som är huvudansvarig och ska se till att laget vinner matcher. Sen är jag så mycket föreningsmänniska att jag kan få svårt att inte bry mig om andra saker också, skrattar Mikael Karlsson.

Att du skulle hamna i Elit Vetlanda, hade du kunnat tänka dig det för ett par månader sedan?

– Både och ska jag nog säga. Vi har haft ett bra samarbete genom åren när det gäller träningar och sådana saker. Så när det blev som det blev så var det inte helt främmande för mig. Sen var det ju så att jag gick i min trygghetszon i Dackarna. Men nu öppnade sig en ny utmaning så inget ont som inte har något gott med sig. Det känns väldigt inspirerande, jag skulle vilja ha match redan i dag.

Vill ta första guldet

På sociala medier har Mikael Karlsson fått mycket stöttning sedan det stod klart att han inte skulle få nytt förtroende i Dackarna.

Tror du att det blir mycket skit nu när du går till värsta rivalen?

– Hittills har jag bara fått lycka till-hälsningar, både från supportrar och folk i Dackarna. Sen finns det säkert de som tycker att det är för jävligt också. Men det var inte jag som i ett förstaskede valde bort Dackarna. Och jag känner ett driv att fortsätta tävla som lagledare.

Det blev inget SM-guld under dina åtta år som lagledare i Dackarna. Kommer det med Elit Vetlanda 2018 istället?

– Det vore jätteroligt. Sen är det mycket som ska falla på plats för att vinna ett SM-guld, jag har ju försökt i åtta år. Det blir lite skillnad att ha en bana med mer hemmafavör, det är jag inte riktigt van vid från min tid i Dackarna.

Hur tror du att det blir att möta Dackarna?

– Just i dag känns det väl mer lustigt än det kommer att göra när vi drar igång i maj. Då kommer jag att ha träffat vårt lag och jobbat i klubben ett tag. Min hjärna och mitt hjärta kommer att vara i den klubb jag jobbar för. Sen är det klart att det blir lite halvlustigt att komma till G&B Arena. Det behöver väl inte bli första bortamatchen utan den får gärna komma lite senare.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt