Annons:

Thorssell vill vinna guld igen – har en speciell vår bakom sig

Jacob Thorssell vill givetvis försvara sitt SM-guld. Foto: Arkivbild

Thorssell vill vinna guld igen – har en speciell vår bakom sig

Jacob Thorssell tog sitt första individuella SM-guld förra året. I år vill han förstås försvara titeln.
– Jag känner mig redo, säger han. 

Annons:

I SM-finalen i Hallstavik plockade Jacob Thorssell hem sitt första SM-guld. Detta trots att han bara inledde med tre poäng på två heat. 

Nu väntar SM-final i coronatider på Skrotfrag Arena och Thorssell hoppas förstås kunna försvara sin mästartitel.

– Det kommer bli tufft även att Fredrik (Lindgren) och Lindbäck (Antonio) inte är med. Man måste vara på hugget, alla är duktiga och alla åker på bra grejer, så det blir tufft, säger Thorssell. 

Hur stora chanser har du att försvara titeln?

– Jag tycker ändå att de är stora. Jag känner mig laddad och redo och är på väg mot formen. Jag ska ge mig själv en så bra chans som möjligt, det skulle vara jättekul att vinna igen. Men vi ska tävla om det och jag får försöka ta mig till final först och främst och sedan gå all in.

"Inte kört i Målilla"

Att finalen går i Målilla, som är hans hemmabana, tror han inte innebär någon större fördel. 

– Nej, det tror jag inte. Jag har inte kört i Målilla i år och det är också en bana som de flesta tycker om. Så det kommer nog inte spela någon jättestor roll.

Under våren, när speedwayen haft uppehåll, har Thorssell jobbat på en takfirma.

– Det har varit rätt kul och det har ändå flutit på bra. Men självklart har det varit speciellt utan speedway, man har varit sugen hela tiden. Men som sagt, det har ändå varit roligt att få testa något annat. 

Har du saknat speedwayen?

– Ja, verkligen. Det är skittråkigt, men inget man kan göra något åt. Nu är det kul att man är igång lite och kör igen. Det är kul att det blir en SM-final och att ligorna börjar komma igång, det ska bli jättekul. Det har varit mycket som är ovisst, jag har tränat lite men inte jättemycket. Man visste inte vad, när eller hur det skulle bli. Det har varit en jäkla konstig period där. Jag har tränat lite i Linköping och Västervik några gånger. 

Hur har det känts i tävlingarna du kört?

– Det har gått helt okej. Första matchen var det kanske lite premiärnerver, men sen har jag börjat komma in i det. Cyklarna känns rätt bra och jag börjar bli mer komfortabel.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt