Annons:

Ung Dackefostrad trio imponerade stort på sin lagledare

Dackarnas lagledare Peter "PK" Karlsson had svårt att sortera och välja när alla utmärkta insatser skulle sammanfattas. Foto: Micael Rundberg

Ung Dackefostrad trio imponerade stort på sin lagledare

Peter "PK" Karlsson hade svårt att sortera där han stod i depån efter krossen mot Piraterna och gick igenom heat för heat i sina anteckningar. Men gladast var ändå lagledaren över en ung Dackefostrad trio - detta trots att Jacob Thorssell var magisk och tog maximala 15 poäng.

Annons:

Det var mungiporna uppåt och idel beröm från Dackarnas lagledare Peter Karlsson efter kvällens kross mot Piraterna.

Han räknade upp förare efter förare och insåg till slut att han höll på att glömma den bäste av dem alla.
– Det är nästan så man tycker synd om Jacob Thorssell en sådan här kväll. Han kör fullt, är outstanding, har axlat sin nya roll jättebra, och så är det så många andra som kliver fram samtidigt, skrattar Dacke-ledaren.

 "Har ett riktigt bra lag"

Efter halva matchen såg det ut att bli en riktig nagelbitare. Dackarnas ledning var 25-23 efter åtta heat. De sju sista vann man sedan med 30-11.

– Vi har ett riktigt bra lag, så enkelt är det. Och på papperet är vi starka efter paus, säger Peter Karlson.

– I inledningen var vi nog också lite bekymrade över banan. Det var inte meningen att den skulle bli så här hoppig. Men med den här värmen och sedan vattnandet är det en väldig smal balansgång.

Unga Dacketrion gladde

Det var som sagt många förare som gladde ”PK” denna kväll. Men allra mest fastnade han för den unga trion med Dackarna som moderklubb.

– Kolla på Avon (van Dyck) och Theo (Johansson). Trots att de inte har särskilt mycket rutin från den här nivån så går de in och är helt orädda. Theo vann sist första heat och Avon spräcker sin nolla när han besegrar en sådan förare som Jonas Davidsson och fixar en femetta ihop med Joel (Kling), säger Peter.

"Så här bra är han" 

Och apropå Joel Kling, som körde ihop 9+2 poäng i kväll.

– Det var väldigt kul att se honom. Han verkligen ÅKTE speedway. Så här bra är han, berömmer Peter Karlsson.

För Dackarna väntar härnäst Indianerna hemma på tisdag.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt