Annons:

Tillspetsat Västervik siktar på att få med sig nödvändiga pluspoäng

Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson tror att det krävs pluspoäng i kvartsfinalmötet hemma mot Rospiggarna på tisdagen inför returen i Hallstavik på onsdagen. Foto: Anders Sjögren

Tillspetsat Västervik siktar på att få med sig nödvändiga pluspoäng

Nu drar allvaret igång i speedwayens högstaliga. Västervik mot Rospiggarna. Två matcher på två dagar, och två tillspetsade lag som gör upp om en semifinalplats.
–  Jag tror att det kommer krävas pluspoäng inför returen, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson inför tisdagens hemmamatch.

Annons:

Speedwaysäsongen 2020 är verkligen uppdelad i två delar. En intressant och superjämn grundserie med många tajta matcher och där VIP- och tv-publiken har fått stifta bekantskap med flera nya förare.

Sedan ett slutspel som inleds i morgon tisdag, där de flesta klubbarna går all in för att knipa SM-guldet.

Krävs pluspoäng inför returen

För Västerviks del väntar hemmamatch mot serietvåan Rospiggarna i morgon och sedan bortamatch i Hallstavik på onsdag.

– Det är 30 heat som ska köras och efter morgondagens match är det bara halvtid. Vår målsättning är att få med oss ett bra resultat, jag tror att det kommer krävas pluspoäng inför returen, säger Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson.

– Det kommer bli oerhört tufft. Rospiggarna har ett jämnt lag, på papperet det bästa i år.

Hoppas på topparna 

Och om vi fortsätter att titta på det berömda papperet så går sannerligen inte Västerviks lag heller av för hackor.

Här finns toppförare från VM-serien som Jason Doyle och Artem Laguta, likväl som idel pålitliga förare från sina positioner – Sam Matsers, Anders Thomsen, Linus Sundström och Anton Karlsson. På plats sju finner vi Noel Wahlqvist.

– Det är på banan det körs om det, och där hoppas jag att våra toppar fäller avgörandet, säger Morgan Andersson.

Doyle blåslagen men redo 

Jason Doyle kraschade vådligt i finalheatet i lördagens GP-tävling i Prag, men hann vrida på kroppen innan han slog stenhårt i backen, och klarade sig förhållandevis bra.
– Han är rejält blåslagen, men han är en tuffing av rang. Det är ingen fara för hans medverkan tisdag och onsdag, säger Morgan Andersson.

Hur ser du på den kritik som har riktats mot dig på sociala medier om att du väljer bort svenska förare framför utländska nu när det vankas slutspel?

– Jag vet inte vad jag ska säga, men det är svårt att tillfredsställa alla – speciellt de där 20-25 personerna som skriver i alla forum. För vår del är det viktigt att kunna hålla upp emot de som gör det här möjligt för oss – våra sponsorer – och då är det prioriterat att få så många hemmamatcher som möjligt. Med andra ord att gå så långt vi kan, säger Morgan Andersson.

Lagen:

Västervik Speedway
1) Jason Doyle
2) Linus Sundström
3) Artem Laguta
4) Sam Masters
5) Anders Thomsen
6) Anton Karlsson
7) Noel Wahlqvist

Rospiggarna
1) Rasmus Jensen
2) Tomas H Jonasson
3) Andzejs Lebedev
4) Kai Huckenbeck
5) Timo Lahti
6) Daniel Bewley
7) Daniel Henderson

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt