Annons:

Peter "PK" Karlsson tillsammans med Dackarnas bästa förare Frederik Jakobsen. Foto: Ossian Mathiasson

"PK" efter tidiga uttåget: "Vi var inte tillräckligt bra"

Efter två raka SM-silver åkte Dackarna ut med besked i kvartsfinalen coronasäsongen 2020. Indianerna vann med sammanlagt 29 poäng.
– Vi är för tunna när det gäller, säger lagledaren Peter "PK" Karlsson.

Annons:

Den som trodde att Dackarna skulle kunna vända 17-poängsunderläget från den första matchen mot Indianerna fanns nog inte på riktigt.

Som väntat var det aldrig nära. 

Tvärtom blev Dackarna överkört även på Skrotfrag Arena och föll med hela 29 poäng till slut. Kvartsfinalsreturen i Målilla slutade 39-51.

– Vi försöker hålla ångan uppe från i går, men det krävdes en bättre inledning. Det börjar redan i heat ett, där Jacob (Thorssell) hade en klocka men Pawel (Przedpelski) inte kom med. Hans kopplingshandtag gick av så han kunde inte frikoppla, säger Peter "PK" Karlsson och fortsätter:

– Det blir omstart och 2-4. Vi hade behövt pluspoäng i de första heaten och kanske fått med oss en tiopoängsledning. Då hade det kunnat bli match av det här, men vi är för tunna när det gäller. Vi har inte leverans på tillräckligt många. Det är utslagsmatcher och vi kommer inte till kvartsfinal ens känns det som.

Ångrar inte beslutet

Han vill inte leta några bortförklaringar, säger han.

– Det finns inga bortförklaringar. Vi är inte bra nog. Jag har fått en del kritik för laguttagningen, men det kändes rätt. Killarna har gjort det här och jag har stort förtroende även för Pawel. Jag tycker att han visar att han är en Elitserie-förare i går, men i dag vet jag inte vad det var. Om det var nerver som spökade eller annat.

Ångrar du beslutet att inte ta ut Maciej Janowski eller Patryk Dudek i laget?

– Nej, det gör jag inte. Jag vet inte om det hade hjälpt heller, de två kan inte vinna själva. Det krävs sex gubbar som tar poäng.

Även om Dudek och Janowski kört kvartsfinalen var det inte säkert att de hade kunnat köra en eventuell semifinal.

– Vi hade inte full tillgänglighet och jag vill ha samma lag. Det är min åsikt. Om en kommer in, åker en annan ut. Nej, jag ville inte det.

"Gått tre år"

Den här märkliga coronasäsongen tog slut extremt tidigt för Dackarna.

– Man får ha i åtanke att vi för fyra månader sedan var osäkra på om vi skulle köra alls. Men klart vi ville vinna, jag är inte nöjd med det här. Jag sov jäkligt illa i natt kan jag säga. Man spenderar mycket tid och vill att det ska gå bra för killarna. De har gjort en bra säsong, men nu fallerade det på slutet. 

Den egna framtiden i klubben är han svävande kring.

– Jag skulle ge det tre år och det har det gått nu. Jag hade sagt samma sak vid ett SM-guld. Johan (Karlsson) har varit med i bakgrunden i år också och vi gick in i det här på tre år. Ett SM-guld på tre år hade varit coolt, men nu blev det inte så. 

"Kanske får sparken"

Men han vill heller inte säga att det är över.

– I går hade jag helst inte velat prata speedway alls, men vi får se. Ett beslut bör komma skapligt snabbt för klubbens del.

Han har bara haft lite dialog med klubben så här långt.

– Jag kanske får sparken, säger han halvt på skämt och halvt på allvar:

– Jag vet inte. Vi har haft lite dialog, men vi får se. Man måste dra åt samma håll och klubben behöver ett svar så de kan tillsätta platsen annars. Men det är två veckor kvar på säsongen och vi får se.

"Bra tävlingar"

"PK" är glad att både Theo Johansson och Avon van Dyck fått styrning på den högsta nivån i Sverige.

– Jag tycker att det har varit bra tävlingar och bra speedway. Förhoppningsvis har vi hjälpt de svenska förarna. 

Hur ser du på att alla klubbar inte gjorde som ni?

– Det är skandal egentligen. Då tänker jag på att inte svensk speedway tar sitt ansvar gentemot sina förare. Men det är över en jävligt lång tid och inget som har hänt nu. Indianerna har kört en schyst stil måste jag säga. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt