Annons:

Dackarna har kniven mot strupen i Motala

Maciej Janowski kan bli avgörande för Dackarna mot Piraterna.

Dackarna har kniven mot strupen i Motala

Piraterna på bortaoval är en av säsongens svåraste matcher. Men i kväll måste Dackarna få med sig poäng hem till Målilla för att hålla slutspelschansen vid liv. – Vi bara måste ha poäng, säger lagledaren Mikael Karlsson.

Annons:

Det är upplagt för en delikat avslutning på Elitserien. Både Dackarna och Masarna står på 15 poäng med två matcher kvar att köra – och det kan bli en rysare om vilket lag som ska ta hand om den sista slutspelsplatsen. 

Med tanke på att Masarna möter Smederna i den sista omgången är Dackarna troligen piskat att åtminstone få med sig poäng i kväll. Piraterna på bortaoval är emellertid ingen behaglig uppgift. 

– Vi bara måste mer eller mindre ha poäng imorgon. Eftersom att vi förlorade med två poäng hemma, så får vi ju chansen att ta tre poäng om vi vinner matchen, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson. 

9+3 i söndags

Dackarnas lagledarduo väljer återigen att ställa över Michael Jepsen Jensen och låta GP-stjärnan Maciej Janowski köra. 

– Janowski är ett frågetecken och har letat febrilt efter vad som är fel. Han trodde att han hade hittat det inför förra veckan, men jag tror att det måste vara något externt. Förhoppningsvis har han hittat vad som är fel nu. 

En del tyder faktiskt på det. Maciej Janowski tog 9+3 i Polen i söndags kväll. 

– Det har han inte tagit på länge, så förhoppningsvis är han på gång nu. 

Jepsen Jensen tog däremot inte en enda poäng i sitt polska ligalag. 

– Det var det som gjorde att vi tog det slutgiltiga beslutet. Han var definitivt med i funderingarna, men han har inte visat någon stabil form. Janowski visade mer. 

Påverkade det faktum att Janowski kört för Piraterna tidigare?

– Det är tre år sedan, så det hade inte så stor betydelse. Förarna åker på så mycket banor, så det ska inte spela så stor roll. 

Tre toppar

Dackarna får förstås se upp med Piraternas stjärnor Greg Hancock, Piotr Pawlicki och Peter Kildemand. I Motala kan också Jonas Davidsson ibland se strålande ut. 

– De har tre riktigt bra toppar, men får vi igång våra toppar också, så ska vi kunna slåss med deras bästa och då är vi starkare totalt sett. Att vi får igång så många förare som möjligt blir nyckeln, maskineriet är vår styrka. 

De senaste åren har Dackarna gjort ganska bra resultat i Motala. 

– Det är en häfting racingbana och vi åker dit med en positiv känsla, vi har gjort bra resultat där tidigare. Vi ska göra det vi kan för att vinna matchen i morgon och fokuserar helt och hållet på den här matchen. Vi är medvetna om hur viktig matchen är och så får vi se vad det räcker till.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt