Annons:

Pawlickis första pallplats:

Piotr Pawlicki, till höger, tog sin första pallplats i ett GP och firade med en groupie på prispallen. Foto: Linus Johansson

Pawlickis första pallplats: "Väldigt glad"

För första gången tog Piotr Pawlicki en Grand Prix-medalj. Den unga polacken tog sig till final, men kunde inte rå på Greg Hancock och Jason Doyle. – Jag är väldigt glad för det här, säger Pawlicki.

Annons:

Bara fyra poäng efter tre heat. Då hade Piotr Pawlicki kniven mot strupen, men då fick polacken verkligen upp farten. Efter två raka heatsegrar tog han sig till semifinalen, där han lyckades hålla Bartosz Zmarzlik bakom sig och bli tvåa bakom Jason Doyle. 

I finalen fixade han också en bronsmedalj. Pawlickis första pallplats i en Grand Prix-tävling någonsin. 

– Jag är väldigt glad och hade en bra dag. Jag har aldrig kört så här tidigt på morgonen och fick jobba oss igång. Jag började dåligt, men gjorde några justeringar och det blev bättre. Jag är tacksam för det här, säger Piotr Pawlicki. 

Vad betyder det att du tagit din första GP-medalj?

– Det är väldigt viktigt för mig, innan tävlingen tänkte jag att jag måste ha bra poäng. Tyvärr var Greg och Doyle för snabba och nu fokuserar jag redan på nästa GP. 

Åtta i sammandraget

I och med tredjeplatsen är Piotr Pawlicki, som kör för Piraterna i Sverige, uppe som åtta i sammandraget, tre poäng före dansken Peter Kildemand. 

– Jag måste ha en bättre placering nästa tävling. Men det här är Grand Prix och det är hårt, alla förare är duktiga och det är tufft. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt