Annons:

Finländsk förare klar för Dackarna – har en plats kvar att fylla

Dackarnas senaste nyförvärv är finländaren Tero Aarnio. Foto: Ossian Mathiasson

Finländsk förare klar för Dackarna – har en plats kvar att fylla

Dackarna har gjort klart med ytterligare en förare till nästa säsong. Rutinerade Tero Aarnio har skrivit på för klubben som bara har en plats kvar att fylla.
”I sina bästa stunder är det ingen motståndare som går säker”, säger lagledaren Mikael Teurnberg till Dackarnas hemsida. 

Annons:

Tero Aarnio, 36, från Finland blev förare nummer elva in i Dackarnas trupp till säsongen 2021. Det innebär att Målillaklubben har fyllt sju av åtta platser för förare med ett snitt över 0,500.

Han har kört många år i det svenska seriesystemet, bland annat i Hammarby och senast i Rospiggarna.

"Tero är en förare som har kommit igång sent i sin karriär och gjort två elitseriesäsonger i Rospiggarna 2018-2019. Det är en förare som jag känner väldigt bra och i sina bästa stunder är det ingen motståndare som går säker", säger Mikael Teurnberg till klubbens hemsida. 

Tänkt som backup i Dackarna

Det är osäkert hur många framträdanden han kommer göra i Dackevästen då han är tänkt som backup.  

"Han är medveten om det i sitt avtal med Dackarna. Tero är en pålitlig förare som känner till banorna i Sverige och kommer även 2021 att köra i Poznan i polska andraligan. Tero har även kört i engelska ligan med gott resultat de senaste säsongerna. Det är en rutinerad förare som Dackarna har värvat och hans styrka som förare är startsnabbheten och bra maskinmaterial", säger Teurnberg.

Tero Aarnio lyckades vinna det finska mästerskapet under den gångna säsongen som på det stora hela var tuff. 

"Jag fick inte saker att fungera som jag ville. Samtidigt vet jag att farten och hungern fanns där i och med att jag äntligen lyckades vinna det finska mästerskapet efter att ha jagat titeln i många år. Ser jag till Bauhaus-Ligan så fick jag aldrig chansen där under 2020 och det var jag lite besviken över", säger Tero Aarnio till hemsidan. 

När han fick frågan från Dackarna var det inget att tveka på.

"Jag känner Micke från tiden i Rospiggarna och vet att han är en väldigt bra lagledare. Direkt när jag pratade med honom visste jag att jag ville komma till Dackarna. Jag känner att det här är en nystart för mig och jag vill komma tillbaka till dit jag var innan 2020", säger Tero Aarnio.

Fakta

Dackarnas trupp just nu: Jacob Thorssell, Frederik Jakobsen, Rasmus Jensen, Kevin Wölbert, Maciej Janowski, Luke Becker och Tero Aarnio.

Förare med 0,500 i snitt: Maksymilian Bogdanowicz, Theo Johansson, Avon Van Dyck och Sammy Van Dyck.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt