Annons:

Regeländringar inför säsongen – klubbarna får fylla på sina trupper

Speedwayklubbarna i högstaligan, däribland Dackarna, får möjlighet att fylla på sina trupper då reglerna justeras för Bauhausligan. Foto: Ossian Mathiasson

Regeländringar inför säsongen – klubbarna får fylla på sina trupper

Speedwayklubbarna i Bauhausligan har fått nya regeländringar att förhålla sig till inför kommande säsong. Lagen får till exempel möjlighet att ta in en extra förare med officiellt snitt.

Annons:

De svenska elitklubbarnas samarbetsorganisation Elitspeedway Sverige (ESS) har lagt fram flera förslag till Svemo på tillfälliga regler vad gäller klubbarnas trupper. Förbundet har i dag godkänt regeländringarna. 

”Det är viktigt att vi skapar stor flexibilitet för klubbarna att arbeta med sina lag och vi är glada över att vi fått bra gehör för detta från förbundet”, säger ESS ordförande Mikael Holmstrand i en kommentar till Elitspeedways hemsida. 

Får ta in en extra förare

Den enskilda klubben har möjlighet att utöka truppen med en förare med officiellt snitt, från åtta till nio förare, och utöka antalet transferkort från fyra till fem. 

”Vi vill stärka möjligheten för klubbarna att arbeta med sina lag under säsongen för att skapa de bästa sportsliga förutsättningarna för ligan. Vår arbetsgrupp för regelfrågor har haft en bra dialog med förbundets nya grenchef, Mikael Karlsson, som snabbt ställt sig bakom vårt behov. Med större trupper och större flexibilitet genom transferkorten minskar vi risken att någon klubb inte får ihop fullt lag till en match och skapar även utrymme för en mer flexibel hantering av kostnaden för laget”, säger Mikael Holmstrand till hemsidan. 

"Återställer sportsliga rättvisan"

Den tredje justeringen av reglerna är att transferkorten måste användas senast den 31 juli. Tidigare var regeln att lagen fick använda sina transferkort tills man hade kört 75 procent av grundserien. 

”Det är viktigt både för sportens trovärdighet och för kostnadskontroll att vi inte får en kapprustning i slutet av säsongen hos de lag som skulle kunna plocka in förare från utslagna Ekstraliga-lag. Ett sista datum på användandet av transferkorten återställer den sportsliga rättvisa som vårt ursprungliga schema inneburit”, säger Mikael Holmstrand.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt