Annons:

Frederik Jakobsen och Rasmus Jensen radade upp femettor mot Piraterna ikväll. Foto: Stefan Härnström

LEKANDE LÄTT FÖR DACKARNA – VANN MED SANSLÖSA 44 POÄNG

Två stensäkra poäng och en rejäl förbättring av ”målskillnaden”. Dackarna gjorde bildligt benmjöl av Piraternas döskalle och korslagda benknotor och utklassade Motalalaget med hela 67–23. 
Det blev en uppvisning i paråkning, snabba starter och elegant körning.

Annons:

Att Dackarna skulle ha en jättechans att slå nollpoängarna från Motala var ingen högoddsare men att Målillalaget skulle vara så överlägsna var kanske lite mer än vad många räknat med.

Målet Dackarnas sportchef och lagledare Mikael Teurnberg hade var att stärka upp ”målskillnaden”. Han fick precis som han ville.

Det var endast hemmalagets båda lågsnittare, på plats sex och sju, som Piraterna tog poäng av. Även Luke Becker tappade en poäng mot Jonas Seifert.

Mer ett B-lag än ett A-lag

Tävlingen blev framflyttad en dryg timma på grund av ett kraftigt regnväder som drog fram över Målilla en dryg timma innan starten. Men de som väntade på något gott väntade absolut inte förgäves. Dackesupportrarna fick valuta för entrépengarna.

Piraterna kom inte till Målilla med sina bästa förare utan det var väl egentligen mer ett B-lag än ett A-lag. Det märktes också på Piraternas lagledare, Daniel Davidsson, som aldrig brydde sig om att toppa laget då han inte hade något att toppa med.

Det var bara Tomas H Jonasson som stretade mot bra i flera heat. Han var med i starterna och ett varv innan han blev omåkt. Även dansken Jonas Seifert försökte och tog bland annat poäng från Luke Becker men lyckades aldrig rå på Maciej Janowski.

Dackarnas danska par, Rasmus Jensen och Frederik Jakobsen, var omutliga och körde hem femettor på rad.

Jacob Thorsell var kvällens draghäst på plats fem. Han fick åka par med lågsnittarna. Jacob tog starterna, ökade och drog ifrån och radade upp trepoängarna.

Conny Blomander

Poäng:

Dackarna: Jacob Thorssell 15, Rasmus Jensen 13+2, Maciej Janowski 12+3, Luke Becker 12+1, Frederik Jakobsen 12+3, Sammy van Dyck 2, Maksymilian Bogdanowicz 1.

Piraterna: Jonas Seifert 7, Tomas Jonasson 6, Jakub Jamrog 5, Lukas Fienhage 3, William Björling 1+1, Rasmus Broberg 1. 

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt