Annons:

VTK:s 86:e årsmöte blev digitalt – så har pandemiåret varit

Ulf Berg, till höger, är ordförande i Vimmerby TK. Bengt Westrin är tidigare ordförande och kvar i styrelsen. Foto: Micael Rundberg

VTK:s 86:e årsmöte blev digitalt – så har pandemiåret varit

Vimmerby Tennisklubb har hållit årsmöte 86 gånger. 85 av dem har varit fysiska, men det senaste blev digitalt.
– Vi har en fortsatt stabil situation ekonomiskt, säger ordförande Ulf Berg.

Annons:

Nyligen höll Vimmerby Tennisklubb sitt 86:e årsmöte. Det blev, till följd av restriktionerna kring pandemin, ett helt digitalt årsmöte. Den anrika tennisklubben valde en ny styrelse och Ulf Berg omvaldes som ordförande. 

– Vi har en fortsatt stabil situation ekonomiskt och tennis är en av få idrotter som kanske kan kallas coronasäker. Åtminstone när det gäller singelspel. VTK följer alla rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Svensk Tennis avseende säkert spel. Vissa tävlingar och träningar blev därför inställda och omklädningsrum, dusch och bastu är stängda, säger Ulf Berg, ordförande i VTK. 

Däremot är hallen öppen som vanligt och klubben hoppas kunna öppna utebanorna i Källängen för spel redan i början av maj. Mycket har också hänt i klubben under 2020 trots pandemin.

– Vi är glada över att ha kunnat anställa vår första kvinnliga tränare. Vimmerbytjejen Ellen Larsson är nyutexaminerad från Vetlandas tennisgymnasium och en meriterad tävlingsspelare. Under året togs också VTK:s solcellsanläggning i drift och visar redan att det kommer bli en lönsam investering. Ett nytt bokningssystem som sköts via mobilen gör det enklare att boka banor, låsa upp, tända och släcka i hallen, säger Ulf Berg.

Ett nytt larmsystem har installerats och en maskin för omsträngning av racketar har köpts in. Efter en vattenskada blev också klubbstugan i Källängen färdigrenoverad i slutet av sommaren.

Gör visst överskott

Träning och tävling för barn upp till 15 år har kunnat genomföras i stort sett som planerat, enligt FHM:s och Svensk Tennis rekommendationer. Medlemsantalet har minskat något och ligger nu på 355 medlemmar. 

– Omsättningen ligger på drygt två miljoner och tack vare bra medarbetare, god planering, engagerade hjälptränare och föräldrar har vi kunnat göra ett visst överskott även 2020. Vi hoppas att pandemin snart är under kontroll så att vi kan öppna våra anläggningar fullt ut och få full fart på verksamheten igen. Tennis är en klassisk idrott som ger oss hopp om framtiden och kan hjälpa oss att klara av de prövningar som pandemin innebär, säger Ulf Berg. 

Övriga i styrelsen är följande: Bengt Westrin, Jan Jonsson, Dag Boborg, Rickard Eliasson, Jörgen Pettersson och Daniel Johansson. Två nya suppleanter valdes in och det är Mattias Karlsson samt Oskar Hjelte.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt