Annons:

  • Stor dramatik när Vimmerbytjej vann SM-guld

    Mathilda Sjöström sköt hem sitt andra JSM-guld i karriären. Foto: Privat

  • Stor dramatik när Vimmerbytjej vann SM-guld

Stor dramatik när Vimmerbytjej vann SM-guld

Hon har vunnit SM-guld två gånger tidigare. Nu kan Vimmerbytjejen Mathilda Sjöström på nytt titulera sig som svensk mästare. – Jag är jättenöjd med det jag presterade, säger Mathilda Sjöström.

Annons:

Att Mathilda Sjöström är en mycket talangfull skytt visste vi redan. Det visade hon på nytt när SM i nationellt luftgevär avgjordes i Linköping. Eller vad sägs om följande:
* JSM-guld individuellt.
* Fyra i senior-SM individuellt.
* JSM-guld för distriktslag med Småland.
* Femma i kategorin ”föreningslag” tillsammans med brorsan Mathias Sjöström.

394 av 400 poäng

Tidigare har Mathilda Sjöström, tävlandes för Vimmerby Skf, vunnit ett JSM-guld i luftgevär och ett SM-guld i falling target. I helgen utökade hon alltså den samlingen.
I JSM var Vimmerbykytten med i toppen redan från början.
– Vi började med ett skjuta en grundomgång. Där fick jag ihop 394 poäng av totalt 400. Det var bara min andra tävling för säsongen, men jag kände direkt att skyttet stämde, säger Mathilda Sjöström.
Hur gick dina tankar inför tävlingen?
– Jag hade inga större krav på mig själv. Tanken var att skjuta som jag gör på träning och se om det är någon detalj jag faller på.

Avgjorde med sista skottet

Men Sjöström föll inte på någon detalj. Istället sköt hon ramstarkt genom större delen av tävlingen.
Tillsammans med Isabelle Johansson från Anderstorp var det Sjöström som ledde juniortävlingen, där tjejer och killar tävlar mot varandra, efter grundomgången.
– Man tar sedan med sig resultatet från grundomgången in i finalskjutningen, där man skjuter tio skott med decimal, berättar Mathilda Sjöström.
Det blev, minst sagt, dramatiskt. Till slut stod Sjöström som segrare med resultatet 496,0. Tvåan Isabelle Johansson stannade på 495,8.
– Jag inledde finalen lite bättre än henne, men sedan gick hon om mig. Avgörandet kom först i det sista skottet där jag sköt 9,8.

”Nöjd med prestationen”

Minst lika imponerande var Mathilda Sjöströms insats i seniorernas SM. Hon sköt 393 i grundomgången och låg med det sjua inför finalskjutningen. Där avancerade Sjöström och blev till slut fyra.
– Jag sköt upp mig mycket och var ganska nära tredjeplatsen till slut, säger Vimmerbyskytten.
För brorsan Mathias slutade SM med en delad 19:e plats.
– Med tanke på vilken fas jag ligger i min träning så är jag nöjd. Tävlingen gav bra svar på det jag jobbat med. Placeringen i sig är väl inte mycket att hänga i granen, men det viktiga var att jag var nöjd med min prestation, säger Mathias Sjöström.
Mathias var dessutom med och sköt hem ett brons till Småland i distriktslagstävlingen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt