Annons:

VIBK vann hemmapremiären – storspel från målvakten

Wilma Djurstedt gjorde en kanoninsats mellan stolparna. Foto: Arkivbild

VIBK vann hemmapremiären – storspel från målvakten

En snöplig 4-3-förlust borta mot CL98 i premiären. I hemmapremiären slutade det i dur. VIBK vann med 4-3.
– En skön känsla, säger tränaren Micael Nilsson.

Annons:

Vimmerby IBK gjorde en stark insats i premiären borta mot CL98, men fick ändå se sig besegrade med 4-3 förra helgen. Hemmapremiären mot Värnamo slutade med samma siffror – men den här gången var det VIBK-spelarna som fick jubla.

– Det blev en skön hemmapremiär helt klart och vi vinner om man tittar på tavlan. Överlag var det lite hafsigt, men det är en skön känsla att vinna, säger VIBK-tränaren Micael Nilsson.

VIBK öppnade målskyttet genom Stella Milton efter drygt åtta minuter. Ett resultat som stod sig perioden ut. Knappt fem minuter in i mellanakten utökade Lisa Hultgren till 2-0 framspelad av Nelly Passmark. Värnamo reducerade till 2-1, men Sofia Söderlund satte 3-1 efter prick 13 minuter. Ledningen stod sig till 12.42 var spelat av den tredje perioden. Då satte Sofia Söderlund sitt andra för dagen och såg ut att säkra segern med sitt 4-1-mål.

– Vi känner oss nog lite klara vid 4-1 där och lägger av att spela. Samtidigt höjer sig Värnamo, sätter press på oss och det blir onödigt spännande.

"Små marginaler"

Först räddade Wilma Djurstedt en straff med två minuter kvar. Med knappt 80 sekunder kvar av matchen kom dock 4-2 och med 26 sekunder kvar satte Värnamo också 4-3.

Men VIBK lyckades hålla undan och ta tre sköna hemmapremiärpoäng.

– Wilma tar straffen där vid 4-1 och det är viktigt. Det är skönt att vi lyckas vinna, för vi var förtjänta av en pinne förra helgen, så det är en skön känsla.

Vad är det som gör att ni vinner?

– Det är små marginaler, men vi fortsätter ta jobbet och är där i moment två och tre. Även om spelet inte stämmer helt, så tar vi jobbet hela vägen. Jag tycker ändå jag får rätt indikationer och vi kommer komma dit när det gäller spelet med boll. Det var lite för hafsigt och stressigt jämfört med vad jag önskar, men vi kommer bli mer bekväma och kunna icensätta det i skarpt läge.

Djurstedt bäst

Klart bäst i det segrande VIBK-laget var målvakten Wilma Djurstedt.

– Hon är matchens klart bästa spelare. Hon storspelar och håller hög klass i sitt målvaktsspel den här matchen. Vi har två bra målvakter och det är kamp om den positionen tveklöst.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt