Annons:

VIBK kom inte upp i nivå i viktiga matchen:

Det var Sävsjö som fick jubla i matchen mot VIBK. Foto: Simon Henriksson

VIBK kom inte upp i nivå i viktiga matchen: "Uppträder för nervöst"

Drömstart och mål efter 82 sekunder. Men VIBK kunde inte rida vidare på det – och föll med 2-5 hemma mot Sävsjö.
– Vi uppträder för nervöst och krampaktigt, säger tränaren Micael Nilsson. 

Annons:

Hemmamatchen mot Sävsjö IBK beskrevs som en nyckelmatch av tränaren Micael Nilsson inför. Vimmerby IBK fick också en flygande start på fajten.

Redan efter en minut och 22 sekunder gjorde Emma Sjökvist 1-0 för VIBK framspelad av Sofia Söderlund. Den första perioden var annars jämn och där endast Sävsjö fick testa på spel i numerärt överläge. Mirelle von Schantz visades ut i två minuter. 

"Förtjänar att vinna"

I den andra akten hittade Sävsjö en kvittering till 1-1 efter drygt fem minuter och något mål blev det inte i en chansfattig mellanakt.

– Det var jämnt, men vi gör vår sämsta match hittills. Vi uppträder för nervöst och krampaktigt, vi är lite stimmiga och stressade, och tappar alldeles för mycket boll. Vi får inte till spelet riktigt och det är synd. Vi hade behövt tre poäng, säger tränaren Micael Nilsson. 

Även i den tredje perioden var det en drömstart för Vimmerby. Emma Jigsved sköt snyggt 2-1 i krysset efter drygt två minuter. Men glädjen blev extremt kort. Sävsjö kvitterade 26 sekunder senare och sedan var slaget förlorat. Sävsjö gjorde tre raka mål och vann med 5-2. 

– Sävsjö är bättre än oss och förtjänar att vinna. Vi blev för passiva och när vi försöker sätta press på dem, så blir vi bolltittande och spelar avvaktande. Vi tar inte det jobbet vi hade behövt göra. Jag har inga riktigt bra ord att trycka på varför det blev som det blev. Vi har gjort det bra innan, men nu var det saker som inte alls stämde för oss.

"Grymt tungt"

Mötet med Sävsjö var en riktig sexpoängsmatch och istället för att VIBK är ifatt dagens motståndare är man nu sex poäng bakom. 

– Helt klart var det viktigt. Spelarna kände det med och kanske var det därför som det låste sig. Vi kände att det var en match där vi skulle kunna ta tre poäng, men vi spelar inte som vi gjort tidigare.

Hur tungt blir deras 2-2-mål direkt efter ert ledningsmål?

– Det är grymt tungt att de får in den. Jag tycker att de får sina mål enklare än vad vi får. Vi behöver bli lite hetare och vilja gör mål mer. Det är bara att gnugga vidare och försöka få fram den där viljan. Vi behöver bli hetare i närkamsspelet. Vi kan inte stå och spela avvaktande där. Det är lite för mycket ungdomsinnebandy ibland, vi behöver upp i det fysiska spelet och det krävs mer resolut agerande i flera moment ute på planen. 

Vad känner du för tabellsituationen?

– Vi tar match för match och kan inte titta på tabellen. Det finns saker vi arbeta på och det får vi göra på träningarna. Tabellen får vi sudda bort och fokusera på det vi ska göra. 

Beröm i VIBK fick målvakten Wilma Djurstedt. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt