Annons:

Tuff bortamatch väntar VIBK:

Wilma Djurstedt kommer vakta kassen mot Vetlanda IBF. Foto: Arkivbild

Tuff bortamatch väntar VIBK: "Måste ha stort tålamod"

Topplaget Vetlanda IBF väntar på bortaplan. Då vill tränaren Micael Nilsson se ett noggrant bortalag.
– Vi måste ha stort tålamod, säger han.

Annons:

Vimmerby IBK har gjort flera fina prestationer under säsongsinledningen men bara fått med sig tre poäng. Lördagens motståndare Vetlanda däremot har full pott efter tre spelade matcher.

– Det är som vanligt, Vetlanda kommer bjuda på hårt motstånd och det gäller att vi kommer väl förberedda. Vi har haft en lite trasslig vecka med mycket förkylningar som har stört oss, men i talande stund är första- och andrafemman intakt, säger VIBK:s tränare Micael Nilsson. 

Vad ser du för chanser att störa dem?

– Jag var och såg dem förra helgen, så jag har lite koll. Jag vet lite om hur de agerar och jag vet att de kommer göra det jobbigt för oss i vår zon, men de är samtidigt klart sämre i sin egen zon. För oss handlar det om att störa dem och ge dem minimalt med tid. Då ska vi kunna sätta käppar i hjulen för dem. 

Förkylningsbekymmer

Vetlanda är ett topplag och förmiddagsmatchen är förstås en stor utmaning för VIBK.

– Vi måste vara väldigt noggranna i det vi gör och ha stort tålamod också. Det vet jag att de kommer ha i sitt bollinnehav, så det kräver att vi inte går bort oss i vårt. Det blir en nyckel. 

VIBK kommer från en 3-10-förlust hemma mot FBC Karlskrona. 

– Vi har en bra match i ryggen, även om det blev stora siffror. Vi har gjort en matchanalys och videogranskat en del situationer. Det kunde ha blivit ett annat resultat i den matchen.

Med säkerhet missar Malin Lenegård, Emma Kulas och Emelie Andersson matchen. Stella Milton och Emma Djurstedt har haft förkylningsbekymmer tidigare i veckan, men är med till Vetlanda.

– Vi är lite desarmerade, men ska göra en så bra prestation som vi bara kan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt