Annons:

VIBK KLAR FÖRT KVAL – VANN TROTS LÅNGA UPPEHÅLLET

VIBK är klar för kval efter seger mot Mörbylånga. Foto: Simon Henriksson

VIBK KLAR FÖRT KVAL – VANN TROTS LÅNGA UPPEHÅLLET

Trots ett långt och ofrivilligt uppehåll gjorde Vimmerby IBK jobbet mot Mörbylånga på hemmagolv. Matchen slutade 5-1 och nu är VIBK klart för kval.
– En härlig bonus, säger tränaren Micael Nilsson.

Annons:

Vimmerby IBK har inte fått spela match på flera veckor. Mot Mörbylånga på hemmaplan var förstås risken stor för att det fanns ringrostighet i laget – men så blev det verkligen inte. 

– Det var bättre än jag förväntat mig i första perioden. Det är svårt att spela mot ett lag som bara backar hem och kontrar. När vi vill jaga mål, så blir det farligt i kontringsspelet. Vi lyckades nolla dem där och att vi jobbade metodiskt gav oss utdelning på sikt, säger Micael Nilsson.

0-0 stod sig den första perioden ut. Men i den andra perioden kom utdelningen för VIBK. Sofia Söderlund satte 1-0, Wilma Nilsson gjorde 2-0 och kort efter Mörbylångas reduceringsmål kom 3-1 genom Tess Fridh. I början av den tredje åkte en bortaspelare ut i 2+2-minuter och då såg Tess Fridh till att göra 4-1. 

Bara minuten senare sköt Emma Sjökvist 5-1, vilket också blev slutresultatet. Därmed är VIBK klart för kval uppåt.

– För oss handlade det om att ta tre poäng i någon av de tre matcherna som är kvar och det fixade vi direkt. Det är en härlig bonus vi fått. Vi har klarat föreningens mål och den målsättning laget själva satt upp. Vi har taggats av den här uppgiften och nu är vi där. 

Efter 5-1-målet kontrollerade VIBK matchen in i mål.

– Vi pratade om att spela av tid och det är inte alltid det enklaste. Vi tacklar det bra och gör inte mer än vi behövde. 

Skönt att stänga serien

Att stänga serien redan på lördag var skönt, betonar Micael Nilsson.

– Med tanke på motståndet hade det inte blivit lättare framöver. Nu kan vi spela helt avslappnat. Det är en sak att säga det och en annan sak att göra det. Att vi uppnår det är fantastiskt.

Morgondagens match mot Nybro IBK blir därmed helt betydelselös.

– Vi kommer gå runt på lite mer folk. När vi bara har ett lag blir det inte en så rolig sits när det blir ett så här långt uppehåll.

Kval väntar

I kvalet kommer nu Ingelstad att stå för motståndet. 

– Det blir ett dubbelmöte och det är bara att börja ladda för det nu. 

Hur ser du på era chanser? 

– Det gäller att vi gör vårt och det vanliga. Jag vet inte ett jäkla dugg om dem, men ska försöka ta reda på det under den dryga vecka jag har på mig.

Alla berömdes för insatsen efter det långa uppehållet.

– Det är starkt av oss att knyta ihop säcken som vi gör.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt