Annons:

Långa uppehållet förlängs för VIBK:

Vimmerby IBK får vänta ytterligare en tid på att spela match. Foto: Simon Henriksson

Långa uppehållet förlängs för VIBK: "Inte önskvärt eller optimalt"

Efter en månads uppehåll skulle Vimmerby IBK äntligen få spela match. Då kom kallduschen. Nybro IBK får inte ihop lag till lördagens match.
– Det är inte önskvärt eller optimalt, säger tränaren Micael Nilsson.

Annons:

Vimmerby IBK jagar uppflyttning till division 1. Men vägen har inte direkt varit spikrak den senaste tiden. Sedan matchen den 4 februari har Vimmerby haft en månads uppehåll och när det äntligen var dags att lira igen kom nästa bakslag.

Nybro IBK har drabbats av en sjukstuga som ställer till det ordentligt.

– Vi har haft en del sjukdomar också, men de hade bara fyra spelare tillgängliga och det fanns inte en möjlighet för dem att få till det. Då fanns det inga andra lösningar än att skjuta på matchen. Det är träligt, men det är sådant som händer och sker, säger Micael Nilsson, tränare i Vimmerby IBK.

Helst vill Micael Nilsson undvika en WO-match.

– Jag tycker att det ska spelas om det, men det blir inte lätt att hitta ett datum på den här korta tiden. Matchen måste spelas innan den sista omgången och ska försöka hitta ett datum som passar alla, men det är inte jättelätt. Nybro är inte nästgårds heller. 

Vad tänker du om att det här redan långa uppehållet förlängs ytterligare?

– Det är inte önskvärt eller optimalt. Det är inget man vill ha och ingen som gillar. Varannan helg någon gång måhända, men en månad är på tok för länge. 

Får ladda om igen

Spelarna får nu ladda om sina batterier till nästa helg, då det ska spelas innebandy igen.

– Vi får stänga ned batterierna och kyla ned dem i en vecka till. Vi har hittat på lite saker under tiden, som interna turneringar med priser och så. Vi har försökt göra det jäkligt roligt ändå och det har rullat på ganska fort ändå tiden. 

VIBK ligger tvåa med 31 inspelade poäng på 13 matcher. De två först placerade lagen går till kval. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt