Annons:

VIBK rasade ihop i slutperioden:

Svea Backstad gjorde en fin insats för VIBK borta mot Värnamo. Foto: Simon Henriksson/Arkiv

VIBK rasade ihop i slutperioden: "Luften går ur oss"

Underläge med endast två bollar inför den tredje akten. Men då föll VIBK ihop och torskade till slut med 8-1 borta mot Värnamo IBK.
– Luften går ur oss när de får två snabba i början av tredje, säger tränaren Micael Nilsson.

Annons:

Annars började det väldigt lovande för Vimmerby IBK. Efter drygt elva minuter satte Stella Milton 1-0 för VIBK framspelad av Nelly Passmark. Ledningen höll sig till slutminuterna av den första perioden, men Värnamo skulle få in 1-1 före pausvilan.

– Vi får första målet och så långt kändes det bra. Vi stod verkligen upp bra där och då, säger tränaren Micael Nilsson.

Värnamo gjorde både 2-1 och 3-1 i mittenakten, men då var inte VIBK:s poängchanser på något sätt grusade.

– Vi skapar jättefina lägen, men gör inte mål. När man bara gör ett mål kanske man inte tror att vi har några lägen, men det har vi. Chanser skapar vi och det hade varit värre om vi inte skapat.

Vad kan man göra för att få det att lossna?

– Mycket handlar om att bygga precision i avsluten på träning. Viljan måste finnas där för att sätta bolluslingen i mål, men det handlar om teknik och allting. I vissa lägen är en passning bättre än ett avslut också, men det handlar om spelförståelse. Samtidigt är det snabba beslut som ska tas där ute och det är inte bara att göra det.

Fick göra debut

I den tredje perioden orkade Vimmerby inte hänga med längre. Värnamo gick snabbt fram till 4-1 och 5-1. 

– Vi släpper två snabba där och efter det går luften ur oss. Vi orkar inte ta jobbet riktigt och Värnamo är både stora och starka. De håller ett högt tempo och vi får använda mycket kraft i det fysiska spelet. Vi hade tolv spelare med oss efter att flera insjuknat och tolv spelare var för litet. Vi hade problem med underlaget också. Parkett är inte vår bästa vän och blir lite för stressade i många sekvenser. Värnamo behärskade underlaget bättre än oss. Men när målen börjar trilla in sjunker självförtroendet och det blir jobbigt. Vi kämpar ändå och sliter i 60 minuter.

Värnamo vann till slut mötet med 8-1. VIBK ligger åtta i tabellen och har fyra poäng ned till Ryds SK. Motståndarna i kampen om nytt kontrakt har två matcher färre spelade.

– Det är inte säker på långa vägar och det är bara att ta jobbet vidare. Vi får släppa det här och nöta vidare. Vi ska hålla modet uppe. 

Ida Nyman fick begå division 1-debut när hon hoppade in mellan stolparna i tredje.

– Hon gör en jättebra insats och det gjorde Wilma (Djurstedt) också, men jag ville få till en förändring och låta henne få känna på det. 

Svea Backstad och Tindra Pettersson lyftes också fram. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt