Annons:

Vimmerbysonen petas – han blir ny huvudtränare i KHK

Vimmerbysonen Eric Karlsson petas som huvudtränare i Karlskrona HK. Foto: Bildbyrån

Vimmerbysonen petas – han blir ny huvudtränare i KHK

Vimmerbysonen Eric Karlsson petas som huvudtränare i Karlskrona HK. Ny huvudtränare för klubben är Magnus Sundquist.

Annons:

Det har stormat, främst på sociala medier, kring Vimmerbysonen Eric Karlsson den senaste tiden. Flera supportrar har krävt hans avgång, men så sent som för ett par dagar sedan gick sportchefen Micke Sundlöv ut och sa att han hade fullt förtroende för Eric Karlsson.

På onsdagskvällen bröt också KHK sin förlustsvit i Allettan, när Skövde bortabesegrades. 

Trots det petas nu Eric Karlsson som huvudtränare för Karlskrona. Magnus Sundquist blir ny huvudtränare för storklubben från Blekinge. Det skriver KHK på sin hemsida.

– Magnus är en tränare som jag har haft förmånen att jobba med tidigare. Han har varit både huvudtränare och assisterande tränare på högre nivåer samt har erfarenhet att ta ett lag uppåt i seriesystemet. Både en bra hockeycoach och en bra människa, säger KHK:s sportchef Micke Sundlöv i ett pressmeddelande.

Eric blir assisterande tränare

Magnus Sundquist kommer att ha huvudansvaret för KHK:s herrtrupp och i samband med denna förändring i organisationen kommer Eric Karlsson gå in i rollen som assisterande tränare tillsammans Hans Ottinger. Så sent som för ett par dagar sedan uttryckte Micke Sundlöv att han hade fullt förtroende för Eric Karlsson.

– Vi har en bra daglig verksamhet där jag har fullt förtroende för Eric och Hasse tillsammans med övriga ledare i deras arbete. Samtidigt vill vi ge oss själva de absolut bästa förutsättningarna inför fortsättningen. För mig och ledarna handlar det om att sätta KHK först och inte ha någon personlig prestige i det – det är något som både spelare och ledare har haft som mantra under säsongen. Mitt fokus har varit att hitta den bästa lösningen för KHK där vi både förstärker ledarstaben och får kontinuitet som är ovärderlig för att lyckas sportsligt i det längre perspektivet.

Magnus Sundquist kommer att leda träningen den 12 januari och hans första match blir mot Tranås den 14 januari.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt