Annons:

Vimmerbysonen lämnar KHK:

Eric Karlsson lämnar nu Karlskrona HK helt. Foto: Bildbyrån

Vimmerbysonen lämnar KHK: "Stänger inga dörrar till Vimmerby"

Han gick från huvudtränare till assisterande tränare och slutligen fick han en något oklar roll. Nu står det klart att Vimmerbysonen Eric Karlsson lämnar Karlskrona HK helt.
– Det har varit en omtumlande säsong såklart, säger han.

Annons:

I mitten av januari, efter en tung start på Allettan, petades Eric Karlsson som huvudtränare för Karlskrona HK. Magnus Sundquist blev ny huvudtränare och Vimmerbysonen blev då assisterande tränare. 

Bara dagar tidigare hade KHK:s sportchef Micke Sundlöv deklarerat fullt förtroende för Eric Karlsson. I början av februari lämnade han sedan båset för att jobba med "övergripande sportsligt strategiska frågor". 

Nu står det klart att Eric Karlsson helt lämnar Blekingeklubben, som skickades ut i semifinalen av Troja/Ljungby.

– Det har varit en omtumlande säsong såklart och en speciell situation som uppstod. Någonstans tyckte jag att vi lade grunden hela sommaren och hösten till något väldigt bra. Vi kände att vi var på en jättebra plats, men fick en tuff start på Allettan. När vi vunnit mot Skövde kommer den här förändringen och det var tufft där och då, säger Eric Karlsson till Dagens Vimmerby.

Hur var det att bli nedpetad till assisterande?

– Klart att det kändes som en petning, men det var en önskan från laget och ledningen att jag skulle fortsätta. Det blev en jättespeciell situation, men vi agerade proffsigt allihop upplevde jag. 

Vad hände när du fick en ny roll?

– Vi gjorde en utvärdering och Magnus upplevde att han inte fick ut max av laget när jag var delaktig i båset. Det var ganska odramatiskt och då var det bättre att jag hjälpte till med andra delar. Alla satte klubben först. 

Ingen kontakt med Vimmerby

Eric Karlsson var sedan inte med på matcherna och har jobbat hemifrån. 

– Min önskar var att vara head coach och slutföra den resa som vi startat. Det var tufft att bli petad och inte vad jag önskade, men det blev inte en så stor grej. Det sköttes proffsigt från alla inblandade. Jag har varit i klubben i fem år och hade gärna gått skilda vägar på ett annat sätt, men jag är tacksam för de år jag fått och de möjligheter KHK har gett mig. 

Men vad kommer hända nu för snart 30-årige Eric Karlsson? Han har verkligen rotat sig i Karlskrona, gift sig, skaffat barn och köpt hus i Rödeby utanför Karlskrona.

– Det är klart att det finns en helhetsbild som gör att jag inte bara kan flytta. Jag tar aldrig något beslut utan att min fru Jenny är med på tåget. Men den här branschen är speciell och i närområdet finns bara ett antal klubbar. Antingen är de inte intresserade av mig eller så är jag inte intresserad av dem. Så troligtvis kommer vi röra på oss.

Vimmerbys sportchef Pelle Johansson meddelade nyligen att han inte tagit någon kontakt med Eric Karlsson.

– Tränaryrket är speciellt. Något år är kanske tränarjobbet ledigt i Vimmerby, men då har jag ingen öppning. Ett annat år är det kanske tvärtom. Jag vet att Vimmerby sitter med en bra säsong bakom sig och att Hampus (Sylvegård) onekligen gjort ett bra jobb. Jag förstår om klubben vill köra vidare på honom. 

Hade du varit intresserad om Pelle hade ringt?

– Vimmerby är alltid intressant för mig. Det är min moderklubb, men det krävs intresse från båda håll.

Kan Vimmerby bli aktuellt?

– Vi har ingen dialog, så det är bara spekulativt. Men jag stänger inga dörrar till Vimmerby. 

Konkret erbjudande

Just nu har Eric Karlsson ett konkret erbjudande på bordet att ta ställning till.

– Men ingenting är klart. Det är sjukt svårt att säga hur nära det är. Det kan bli klart i morgon eller ta betydligt längre tid. Rent egoistiskt vore det förstås gynnsamt för familjen att göra klart med något snart.

Är Hockeyettan mest intressant?

– Helt krasst så vill jag hamna där det finns en vision och plan och en önskan om att jag är en del av den resan. Om det handlar om ett J20-lag på högsta nivån, huvudtränare eller assisterande i Hockeyettan, får vi se. Det handlar mer om uppdraget. Det är ett väldigt brett svar men det är helt sant.

Har du haft någon kontakt med Västerviks IK?

– Jag har inte pratat med Victor Öhman, så det finns ingen kontakt här och nu.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt