Annons:

Här är Vimmerbysonens nya jobb efter uppbrottet med KHK

Eric Karlsson har fått ett nytt jobb. Foto: Bildbyrån

Här är Vimmerbysonens nya jobb efter uppbrottet med KHK

Eric Karlsson, 29, blev inte kvar i Karlskrona HK. Han återvänder inte heller till Vimmerby. Istället blir han ny huvudtränare för Västerås IK:s J20 samt ny utvecklingansvarig. 

Annons:

Vimmerbysonen Eric Karlsson petades som huvudtränare för Karlskrona HK i mitten av januari. Först blev han assisterande tränare, men redan i början av februari lämnade han båset för att jobba med "övergripande sportsligt strategiska frågor". 

Efter säsongens slut stod det klart att Eric Karlsson skulle lämna Blekingeklubben.

– Min önskar var att vara head coach och slutföra den resa som vi startat. Det var tufft att bli petad och inte vad jag önskade, men det blev inte en så stor grej. Det sköttes proffsigt från alla inblandade. Jag har varit i klubben i fem år och hade gärna gått skilda vägar på ett annat sätt, men jag är tacksam för de år jag fått och de möjligheter KHK har gett mig, kommenterade Eric Karlsson i en intervju med Dagens Vimmerby.

Hade rotat sig

Den snart 30-årige hockeyprofilen hade verkligen rotat sig i Karlskrona. Han har gift sig, skaffat barn och köpt hus i Rödeby. Nu står det klart att flytten blir ganska lång. 

Under måndagen presenterades han som ny huvudtränare för Västerås IK:s J20-lag samt ny utvecklingansvarig i föreningen. Kontraktet är skrivet över två år.

– Jag har jobbat i en ganska liknande roll i Karlskrona, så jag känner mig trygg med det. Det är jättespännande och kul att vara här. Nu ska jag bygga mig en bild och ta reda på vad som redan funkat bra. Det är jätteinspirerande, säger Eric Karlsson till Västerås hemsida.

Karlsson ska nu försöka sälja huset utanför Karlskrona. 

– Det blir på lite distans från början, men det blir full fart.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt