Annons:

Vimmerbysonen lämnar båset – det ska han göra nu

Eric Karlsson lämnar nu båset helt och hållet i KHK. Foto: Arkivbild

Vimmerbysonen lämnar båset – det ska han göra nu

Vimmerbysonen Eric Karlsson blev assisterande tränare när Karlskrona HK valde att förändra och ta in Magnus Sundquist. Nu lämnar han båset. 

Annons:

Under en längre tid stormade det kring Vimmerbysonen Eric Karlsson på sociala medier. Flera supportrar krävde hans avgång, men i början av januari gick sportchefen Micke Sundlöv ut och gav sitt fulla stöd till Eric Karlsson.

Trots det blev han petad som huvudtränare för Karlskrona HK den 12 januari. Ny huvudtränare för storklubben från Blekinge blev Magnus Sundquist. 

Eric Karlsson fick då kliva in i rollen som assisterande tränare tillsammans med Hans Ottinger. 

– Vi har en bra daglig verksamhet där jag har fullt förtroende för Eric och Hasse tillsammans med övriga ledare i deras arbete. Samtidigt vill vi ge oss själva de absolut bästa förutsättningarna inför fortsättningen. För mig och ledarna handlar det om att sätta KHK först och inte ha någon personlig prestige i det – det är något som både spelare och ledare har haft som mantra under säsongen. Mitt fokus har varit att hitta den bästa lösningen för KHK där vi både förstärker ledarstaben och får kontinuitet som är ovärderlig för att lyckas sportsligt i det längre perspektivet, sa Micke Sundlöv då till KHK:s hemsida.

Under tisdagen har Karlskrona haft en utvärdering av de senaste fyra veckornas arbete tillsammans med tränarstaben. 

"I den utvärderingen har det gemensamt beslutats att Magnus Sundquist och Hasse Ottinger tillsammans med laget kommer fortsätta på den inslagna vägen och att Eric Karlsson framöver kommer arbeta närmare sportchefen Micke Sundlöv med scouting och övergripande sportsligt strategiska frågor", skriver KHK på sin hemsida.

Vår tidning har varit i kontakt med Eric Karlsson som inte vill lämna några kommentarer i det här läget. 

Förre VH-målvakten klar

Samtidigt står det klart att KHK gjort klart med förre VH-målvakten Viktor Kokman. Han kommer närmast från Storhamar i norska högstaligan. Utöver Vimmerby har Kokman tidigare representerat både Vita Hästen och Troja-Ljungby i Hockeyallsvenskan.

– Jag ser fram emot att komma till Karlskrona och vill vara med på den resa klubben vill göra. Jag har hittills 99 matcher i Allsvenskan och vill göra min hundrade med KHK, säger han till klubbens hemsida.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt