Annons:

Vimmerbysonen får mer framskjuten roll i allsvenska klubben

Västerås IK utökar herrlagets ledarstab genom att plocka in Vimmerbysonen Eric Karlsson som ny assisterande tränare. Foto: Västerås IK

Vimmerbysonen får mer framskjuten roll i allsvenska klubben

Att det går snabbt i hockey kan Vimmerbysonen Eric Karlsson instämma i. Han tar klivet upp från rollen som huvudtränare för Västerås IK:s J20-lag och blir ny assisterande tränare för herrlag. 

Annons:

Västerås IK, tabellsjua i Hockeyallsvenskan, förstärker ledarstaben med Eric Karlsson, Vimmerbysonen som har haft hand om klubbens juniorverksamhet sedan starten på årets säsong. 

Tidigare Tranås AIF-tränaren Karl Helmersson är huvudtränare och Eric Karlsson kliver in som assisterande tränare bredvid Örjan Lindmark. 

”Det kommer väl inte som någon nyhet eller hemlighet att vi från första början önskade att vi skulle vara tre för att man ska hinna med arbetsbördan ordentligt. Nu har vi hittat en perfekt lösning som känns förbaskat bra”, säger VIK:s sportchef Niklas Johansson i en video på klubbens Facebooksida. 

Så ser Eric Karlssons nya roll ut

Eric Karlsson kliver bort från huvudtränaruppdraget i J20-laget och blir ny assisterande tränare i A-laget plus att han blir ansvarig för utvecklingsplanerna för A-lagsspelarna och juniorspelarna. 

”Rollfördelningen kommer se ut som den har gjort tidigare. Eric kommer vara mellan Karl och Örjan, vara behjälplig med feedback, koncentrera sig på spelet ute på isen och ha en örsnäcka upp till mig och Max som sitter på läktaren. Erics ambition från början när vi tog in honom har varit att kunna komma upp i A-laget och han brinner för individuell utveckling av spelare. Vi vill att alla spelare ska bli bättre när de är hos oss här i Västerås och han passar som klippt och skuren för den rollen”, säger Niklas Johansson.

Karlsson följer med laget upp till Östersund och finns med i båset under onsdagens bortamatch. 

”Det känns superkul och inspirerande. Tanken är att jag ska vara kittet mellan juniorsidan och a-lagssidan och jobba mot individuell utveckling”, säger Eric Karlsson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt