Annons:

DEBATT:

En insändarskribent är orolig för situationen på Rumskulla förskola och skriver att varken barn eller vårdnadshavare känner sig trygga.

DEBATT: "Barn och vårdnadshavare känner sig inte trygga på förskolan längre"

Vad är det som ska behöva hända på Rumskulla förskola för att en förändring ska ske? Hur illa får det bli? Det frågar sig en bekymrad person i ett debattinlägg.

Annons:

Rumskulla förskola har varit en plats dit barn och vårdnadshavare längtat till. Vårdnadshavare har varit trygga att lämna sina barn till personalen som jobbat där. Barnen har längtat efter att få gå dit för där har de varit trygga, de har fått vara upptäckare, de har fått omsorg och kärlek.

Rumskulla förskola en förskola som använt sig av närheten till naturen, närheten till skola och fritidshem. En förskola där övergången mellan förskola och skola varit helt fantastisk, för man har använt sig av ett samarbete mellan förskolan och skolan och låtit de som ska börja förskoleklass redan under sista vårterminen i förskolan blivit en del av förskoleklassen, där man fått vara delaktig i idrott, fått hälsa på i skolan, låtit barnen i förskoleklassen jobba tillsammans med femåringarna.

Men nu har Rumskulla förskola istället blivit en plats där barnen och vårdnadshavarna inte längre känner sig trygga och vårdnadshavare inte vill lämna sin barn. Barnen vill inte gå till förskolan längre utan gör allt för att få vara hemma med sin vårdnadshavare istället. Förskolan kan inte längre använda sig av ett samarbete med skolan. Personal på skolan och förskolan pratar inte med varandra. Samarbete mellan hem och förskola är också ett problem där man ser vårdnadshavare som en belastning istället för en resurs.

Vad är det som ska behöva ske för att ledningen ska se problemen som finns där och utreda dem och göra något åt det? En förskola som inte kan samarbeta och ser barn som belastning istället för resurser.

Vad är det som har hänt med den förskolan som alltid varit så älskad av alla på orten till att nu vara en plats där vårdnadshavare och barn inte längre känner sig trygga. 

Bekymrad person

HÄR kan du läsa hur förskolans rektor ser på insändaren.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt