Annons:

Förälder drar en lans för förskolan:

Fredrik Isaksson tillsammans med sina barn. Han förstår inte alls kritiken mot förskolan i Rumskulla.

Förälder drar en lans för förskolan: "Folk är i total chock"

Debattartikeln om förskolan i Rumskulla har sänt chockvågor på orten. Fredrik Isaksson, som har barn på förskolan, förstår ingenting.
– Jag tycker mest synd om personalen. Det är ett hån mot dem, säger han.

Annons:

En skribent påstår i en debattartikel att förskolan i Rumskulla har blivit en plats där varken barn eller vårdnadshavare längre känner sig trygga.

"Vårdnadshavare inte vill lämna sin barn. Barnen vill inte gå till förskolan längre utan gör allt för att få vara hemma med sin vårdnadshavare istället. Förskolan kan inte längre använda sig av ett samarbete med skolan. Personal på skolan och förskolan pratar inte med varandra. Samarbete mellan hem och förskola är också ett problem där man ser vårdnadshavare som en belastning istället för en resurs", skriver personen som önskat vara anonym.

Fredrik Isaksson har själv barn på förskolan och förstår, likt rektorn Jeanette Kindhag, inte vad inlägget grundar sig på.

– Jag har pratat med väldigt många och folk är i total chock. Jag tycker mest synd om personalen. Det är ett hån mot dem att få sådana anklagelser riktade mot sig, säger han.

Ett av hans andra barn går på skolan i Rumskulla och ett går på Astrid Lindgrens skola i Vimmerby.

– Den som tror att det är tryggare där... Där är det väldigt tufft, men för mig är det här helt ofattbart. Ibland får vi knappt hem vårt barn ens. Det är klart att någon gång har man varit trött eller hängig, men det handlar ju inte om det här. Jag vill ge förskolepersonalen och hela förskolan upprättelse.

"Allt är så digitalt"

Samtidigt önskar han att man lyssnar mer på varandra.

– Allt är så digitalt i dag. Man behöver ha fler fysiska möten där man får säga sin mening. Jag tycker att det är helt fel att gömma sig bakom en skärm och fälla hela förskolan. Det är redan mycket negativt som det är. Det är klart att det inte är samma sak längre som förr med det digitala samhället. Efter pandemin har mycket förändrats också, det kan vi se när vi jämför med vårt första barn som gick på förskolan. I Rumskulla har vi varit bortskämda med skogen nära, gympahall och väldigt mycket förmåner. Maten är perfekt och inskolningen har det aldrig varit något problem. Jag förstår verkligen inte. Man ska tänka på alla de här förmånerna när man gnäller.

Rektorn Jeanette Kindhag säger sig inte heller alls känna igen problembeskrivningen.

– Jag tycker synd om personalen. Det är lätt att det uppstår rykten av det här. Inskolningen har ju aldrig varit förrän efter påsk, så kritiken om övergången från förskolan till skolan förstår jag inte heller. Det känns som att alla har gått på tå för länge nu. Under lågkonjunkturen kommer vi nog få känna att av det är för många som gått på tå också. Man får sätta sig ned och lösa bekymret om man upplever att något inte fungerar. Att gömma sig bakom en skärm hjälper inte.

HÄR kan du läsa debattartikeln och HÄR kan du läsa rektorns syn på det hela om du missat det tidigare.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt