Annons:

Nilsson: Fler bostäder är en överlevnadsfråga

Kommunalrådet Helen Nilsson är glad för att bostadsfrågan kommit upp på agendan. Foto: Jakob Karlsson

Nilsson: Fler bostäder är en överlevnadsfråga

I vår kommun, Vimmerby, pratas det mer och mer om bostäder. Det är jag glad över.
Naturligtvis är jag inte nöjd över att bostäder fattas oss, nej, men nöjd över att vi alla tar frågan på stort allvar och försöker göra något åt det.

Annons:

Vi har ett behov, skulle till och med kunna sträcka mig till att säga att vi har en brist. Klart är att större städer har större behov och större brist, men här hos oss blir det till en överlevnadsfråga!

Vi vill att de som föds här ska kunna stanna kvar, vi vill att de som vill ska kunna flytta hit, unga ska kunna flytta hemifrån, äldre ska kunna flytta till mer anpassade lägenheter, otroligt viktigt för oss alla. Det är viktigt för jobben, för vår tillväxt och utveckling och sist men inte minst för vår gemensamma välfärd.

Behövs olika bostäder

Var ska vi bygga, hur ska vi bygga, vad ska vi bygga och vad får det kosta? Funderingarna är många och diskussionerna går höga. Bra!

Skulle säga att här behövs olika bostäder. Hyresrätter, bostadsrätter och villor i en blandad kompott. Det behövs stora som små, för ung som gammal, för frisk som sjuk, men också för allas våra olika ekonomiska förutsättningar. 

Nu tar vi nya tag, vi satsar på att göra verklighet av våra breda diskussioner med såväl kommunala som privata aktörer, till gagn för oss alla.

Bostadsfrågan är en central fråga i vår kommun, den ger oss tillväxt och utveckling, den ger oss en stabil  kommunal verksamhet och ett starkt näringsliv.

Tillsammans fortsätter vi bygga Vimmerby.

Helen Nilsson (S)

Kommunalråd

Fråga

Håller du med?

Ja
Nej
Rösta Se resultat

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt