Annons:

HÄR VILL FB BOSTAD BYGGA YTTERLIGARE BOSTÄDER

Här är tanken att FB Bostad ska bygga ytterligare bostäder i Vimmerby.

HÄR VILL FB BOSTAD BYGGA YTTERLIGARE BOSTÄDER

Kommunen, FB Bostad och begravningsbyrån är överens. I februari tas de första spadtagen för 16 nya bostäder i Vimmerby. FB Bostad vill bygga knappt 15 ytterligare – alldeles intill.
– Vi kommer sälja parkeringsplatsen vid ett senare tillfälle, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M).

Annons:

FB Bostad har inte ens börjat bygga på de första 16 lägenheterna innan man vill gå vidare. Alldeles intill där man nu ska bygga – på den nuvarande parkeringsplatsen – är tanken att mellan tolv och 14 bostäder ska uppföras. 

– Där får man ett markanvisningsavtal just nu, själva försäljningen där kommer senare. Det kommer när detaljplaneändringen är klar. Det handlar om de marker vi inte kan överlåta i det här läget, säger Tomas Peterson (M), ordförande i kommunstyrelsen. 

– Det är också remsor utmed Rönnbärsgatan och Västra Tullportsgatan. Vi utökar tomtbitarna mot vägarna och smalnar av dem, för att det inte ska vara så höga hastigheter. Gång- och cykelvägen blir kvar, men det blir en trottoar runt om för att det finns en liten trappsats på den här vägen och då ska man kunna gå runt om man har barnvagn, rullstol eller rullator, säger Helen Nilsson (S), vice ordförande i kommunstyrelsen.

"Ingen tidsplan"

Detaljplanen för den andra etappen är alltså inte färdig. 

– Det finns ingen tidsplan för det nu. Första är klart, men exakt när kan vi inte säga. Det kommer inte bli dåligt betalt för hela området i alla fall, vi säljer ju hela kvarteret kan man säga. Det finns också med ett vitesföreläggande i avtalet om man inte bebygger.

Totalt handlar det om mellan 28 och 30 nya lägenheter.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt