Annons:

Högberg (S): Ansvarslös önskelista utan finansiering

Nedläggningen av dåvarande kultur- och fritidsnämnden var inte ett strategiskt beslut utan handlade om att minska sparbetinget på verksamheterna som nämnden hade.

Annons:

Att vi sedan haft problem att hantera frågorna är vida känt. Ett samtal i politiken om hur vi ska hantera frågorna har förts utan att vi landat in i en ny politisk organisation eller funktion.

Den nu pågående utredningen om den politiska organisationen har självklart detta på sin agenda och målet är att under hösten kunna presentera en politisk organisation som det råder så bred politisk enighet som möjligt om.

Ett relativt nytt problem

När det gäller avtalet med hockeyn så bygger det avtalet i grunden på det gamla som var gjort. Målet som vi politiskt var eniga om var att få till en årlig höjning av summan som hockeyn skulle betala.

Att man som nu vill ha is så pass tidigt är ett relativt nytt problem. Detta gör att vi måste ta ställning till detta när ett nytt avtal ska till, samt hur vi hanterar övriga frågor som blir berörda av detta. När det gäller avtal med föreningslivet så har det varit ständigt ärvda långbänkar och jag känner mig stolt över att ändå fått till avtal så vi inte lever avtalslösa.

Fokuserat på Ceos

Vi har under denna mandatperiod kommit till avslut i ett antal frågor som gör att vi kan gå vidare med nya frågeställningar. Sedan så har Ingela Nilsson Nachtweij en önskelista om vad man vill göra och det är henne och Centern fritt. Men en önskelista utan finansiering är inte att ta ett ansvar för kommunen.

Vi i majoriteten är måna om ett brett föreningsliv med fungerande anläggningar. Vi har under denna period fokuserat på Ceos, stöttat idrotten i Frödinge och påbörjat arbetet med att få till förutsättningar för nya friidrottsbanor i Södra Vi.

Innebandy i Södra Vi?

Vi kommer sedan att gå vidare med vad som behöver göras och det är ett samtal som ska föras med föreningarna och stämmas av med vad den kommunala ekonomin orkar med. När det gäller Idrottshallen vid Vimarskolan så spelar det ingen roll om vi renoverar den då den inte håller måtten som idag krävs vid bland annat innebandy.

Kommunen har en full-size plan i Södra Vi där det dock saknas publikkapacitet och det tycker jag är en intressant fråga och se om det kan åtgärdas och användas fullt ut.

Fick ta över krisande ekonomi

Det som ändå slår mig är att Ingela Nilsson Nachtweij och Centern som styrt kommunen sedan 70-talet och nu när man sitter i opposition vill att vi ska fixa allt, samtidigt som vi fick ta över en krisande ekonomi.

Vi kan lova en sak och det är att inte riskera ekonomin för kommunen. Vi ska balansera verksamheternas behov med den ekonomiska verklighet som vi har fått oss till del.

Peter Högberg

Socialdemokraterna

Fotnot: Ingela Nilsson Nachtweijs debattinlägg hittar du här.

Fråga

Håller du med?

Ja
Nej
Rösta Se resultat

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt