Annons:

Vad vill S+V+MP lägga ned på Västerviks sjukhus?

Den rödgröna landstingsmajoriteten tänker flytta verksamhet från sjukhuset i Västervik till länssjukhuset i Kalmar. Det står svart på vitt i deras förslag till budget för den kommande planperioden.

Annons:

I ett avsnitt av sitt förslag till landstingsplan för de kommande åren pratar majoriteten om att ”koncentrera vården för patientens bästa”. Övning ger färdighet och ju fler patienter med samma problematik en läkare vårdar, desto säkrare blir vården. Inget konstigt med det.

Men det som är anmärkningsvärt är att det tydligen kommer att innebära att vård flyttas från Västervik till Kalmar. Det är inget som majoriteten skriker ut, men i slutklämmen på stycket i budgeten står: ”Förutsättningar ska utredas för att förenkla för patienter från norra länet att resa till länssjukhuset.” Inte tvärtom. Inte ens i båda riktningarna. Bara från norr till söder. Kalmarcentreringen i landstingsmajoriteten är tydlig.

Så, den enda frågan som måste besvaras; Vad vill S+V+MP lägga ned på Västerviks sjukhus och flytta till Länssjukhuset i Kalmar? Kan kanske Leif Svensson (V), Akko Karlsson (MP) eller Lena Segerberg (S) svara på det?

Jan Andersson (C), ersättare i Landstingsfullmäktige

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt