Annons:

VIF-spelare stängs av från all fotboll i över en månad:

Ibrahim Haddar, närmast kameran, får inte spela några matcher med Vimmerby IF fram till den 2 juni. Han är avstängd efter incidenten mot IF Haga den 20 april. Foto: Ossian Mathiasson

VIF-spelare stängs av från all fotboll i över en månad: "Ganska väntat"

Känslorna rann över för Ibrahim Haddar i hemmamatchen mot IF Haga. Vimmerby IF-spelaren fick direktrött och stängs nu av från all fotboll i över en månad. 
– Det var ganska väntat, säger tränaren Fredrik Falkevall. 

Annons:

Med kvarten kvar av hemmamatchen mot IF Haga den 20 april fällde Ibrahim Haddar en spelare i motståndarlaget. Flera spelare sprang fram till platsen och i tumultet gjorde Haddar en skallningsrörelse mot en spelare i Haga. Domaren var snabb med att skicka upp det röda kortet i luften och Haddar fick kliva av planen och gå in i omklädningsrummet. 

Nu har Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd tagit del av domarens och spelarnas åsikter och sagt sitt i ärendet. 

VIF-anfallaren stängs av från alla typer av matcher till och med 2 juni. 

– Efter att han hade fällt spelaren i Haga kom en annan spelare fram till honom och då gjorde han en skallningsrörelse. Han säger själv att han inte träffade och det kan mycket väl vara så, men bara att man gör en sån rörelse mot någon brukar disciplinnämnden se ganska hårt på. Domaren upplevde också honom som väldigt aggressiv i situationen, säger VIF-tränaren Fredrik Falkevall. 

"Vet av erfarenhet att det blir lång avstängning"

När Fredrik Falkevall tog del av anmälan och domarens syn på situationen förstod han att det skulle bli en lång avstängning.

– Jag vet av erfarenhet att det blir lång avstängning i ett sånt fall. Det spelar egentligen ingen roll vad vi skickar in även om Ibrahim gav sin syn på situationen. Fällningen är en sak, men det är de två andra sakerna som de ser väldigt allvarligt på. Det spelar ingen roll om Ibrahim och vi tycker att det kanske är lite överdrivet. Domarens ord väger extremt tungt så det var ganska väntat. När man ser på klippen gör han en sån rörelse med huvudet och då blir det avstängning. Det är inget snack om saken. Ibrahim säger att han aldrig träffade honom. Det kanske är så, det är skallningsrörelsen som de går på. 

Ibrahim Haddar får inte spela de kommande fem matcherna i division 3 och inga andra av VIF:s matcher fram till 2 juni. 

– Det är inte bra, varken för oss eller för honom. Det blir en dyrköpt läxa med hur man hanterar situationer. Min uppfattning är att vi har så pass bred trupp att vi klarar av att ha två-tre spelare borta.  

Hur har han själv tagit emot avstängningen?

– Han är med facit i hand ångerfull och förhoppningsvis har han lärt sig att man måste ha kontroll på sitt humör även om det blir hetsigt och någon springer fram. Man måste försöka tygla sig, annars blir det långa avstängningar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt