Annons:

Debatt: Därför vill LO-förbunden ha en Socialdemokratiskt ledd regering

För att vi ska kunna vara starka som fackförening och tillsammans företräda våra medlemmar på ett så bra sätt som möjligt så måste vi påverka politiken. Då måste vi ha politiker som står upp för våra frågor. Vår bedömning är därför att Socialdemokraterna är det bästa alternativet för att skapa trygghet på jobbet och ordning och reda på arbetsmarknaden.

Annons:

De skapar möjlighet för vanligt folk att utvecklas och de låter våra framförhandlande löner och villkor gälla. Socialdemokraterna vill ha ordning och reda i skolan, fler och mer välutbildad personal i äldreomsorgen. De vill att vård alltid ska ges efter behov, aldrig efter plånbokens tjocklek. De vill stoppa vinstjakten i välfärden. Socialdemokraterna vet att jobb och tillväxt är en förutsättning för utveckling och trygghet i hela landet.

Därför är Moderaternas och Sverigedemokraternas politik dålig för vanligt folk.En moderatledd regering med stöd av Sverigedemokraterna vill sänka lönen och göra jobben otrygga för vanligt folk. De vill sänka skatten för de rika och gynna fåtalet. De vill låta pengar som skulle kunna gå till välfärd försvinna i skattesänkningar. Detta skapar bara otrygghet, ännu större orättvisor, det splittrar bara samhället ännu mer. Otrygghet, orättvisor och splittringar som man sedan kan skylla på minoriteter. 

Vårt alternativ är bättre. Vi vill ha schysta villkor och trygghet på jobbet. Vi vill att alla barn ska få kunskaper och utvecklas i skolan och att vården alltid hjälper den med störst behov först, inte den som har tjockast plånbok. Vi vill stoppa vinstjakten i välfärden. Vi menar att jobb och tillväxt är en förutsättning för utveckling av välfärden och trygghet i hela landet. Vi vill ha ordning och reda i migrationspolitiken. Ska vi vara realistiska är en Socialdemokratisk ledd regering det enda alternativet som kan leverera schysta villkor på arbetsmarkan som i sin tur bidrar till en bra välfärd för våra medlemmar.

Nuvarande regering har visat att de kan ta ansvar för Sverige och att de strävar efter ett samhälle som präglas av trygghet i vardagen, fler och bättre jobb samt ökad jämlikhet.

Det stärker Sverige. 

LO-facken i Vimmerby

Erik Bouvin, GS

Malin Elvingsson, Livs

Maria Wisberg, IF Metall

Emily Palenzuela, Kommunal

Håkan Korán, GS

Anette Schytt, Livs

Anneli Ojala, Kommunal

Jerry Pettersson, GS

Annika Fundin, Kommunal

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt