Annons:

LO: Välfärden krisar – kommunerna behöver pengar från regeringen

LO slår larm om att välfärden krisar. Foto: MostPhotos

LO: Välfärden krisar – kommunerna behöver pengar från regeringen

Välfärden är i kris. Regeringen behöver omedelbart ge besked om pengar till kommuner och regioner. Det skriver LO-distrikten i södra Sverige i ett gemensamt pressmeddelande.

Annons:

Sverige är tydligt på väg in i en fördjupad välfärdskris, menar LO. Tidöpartiernas vårbudget har inte gett någon anledning att andas ut, anser LO. 

"Vi har länge krävt att välfärdens villkor måste förbättras. Oavsett färg på regering eller regionstyre. I stället för att ta chansen att lösa ut den ekonomiska krisen gör regeringen den nu ännu värre genom att inte göra någonting", skriver LO i ett gemensamt pressmeddelande för södra Sverige.

– Regeringen skryter med de goda statsfinanserna samtidigt som både kommuner och regioner nu ser sig tvingade att planera för massiva nedskärningar redan i höst.  Jag förstår inte hur man tänker. Statens handlingsförlamning under Tidögängets styre hotar tryggheten för vanligt folk. Det är hål i huvudet att inte agera från regeringens sida, säger Thomas Olsson, ordförande för LO-distriktet i Småland och Blekinge.

LO oroar sig nu för kraftiga nedskärningar inom vård, skola och omsorg. 

– Nu har regionstyrelsernas ordförande från hela södra Sverige skrivit till regeringen och bett om ett krisstöd. Detta gemensamt trots att hälften av dem är moderater och hälften är socialdemokrater. Men den blocköverskridande enigheten ute i landet spelar ingen roll. Ulf Kristersson (M) och Jimmie Åkesson (SD) vägrar lyssna. Regeringen vill tydligen se en slakt på välfärden, säger Christine Marttila, ordförande för LO-distriktet i Västsverige.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt