Annons:

S: Nu utvecklar vi den nära vården ytterligare

Peter Högberg. Foto: Simon Henriksson

S: Nu utvecklar vi den nära vården ytterligare

Det är ingen tvekan om att sjukvården är socialdemokraternas allra viktigaste valfråga. Det är en av välfärdens grundpelare att sjukvården ska finnas där för oss alla så snart vi behöver den. I Kalmar län är sjukvården mycket bra, en av landets främsta på flera områden faktiskt. Här i länet finns Sveriges nöjdaste patienter. Samtidigt finns det både brister och utmaningar för framtiden.

Annons:

Vi går till val på att stärka den nära vården vid exempelvis våra hälsocentraler med minst 100 miljoner under mandatperioden. Tillgängligheten ska öka, alla ska garanternas en fast vård- och läkarkontakt och mer av vården ska kunna ges i den egna bostaden. Vi ska även öka på vårt samarbete med kommunerna. Vi har idag köer till en del områden. För oss är målet en helt köfri vård. Det innebär att du alltid ska veta hur, när och var din vård ska ges.

Det är trygghet.

*

Ett cancerbesked är otroligt svårt att få. Därför är cancervården ett annat av våra prioriterade områden. Vi tänker fortsätta utveckla cancervården och se till att minska dödligheten än mera. Vi vill prioritera psykiatrin och satsa ännu mer resurser för att bygga ut barn- och ungdomshälsan och vi tänker permanenta Seniorkortet i kollektivtrafiken.

Det sistnämnda tänker vi dessutom utöka så att det gäller förtidspensionärerna också. Sist men verkligen inte minst viktigt – vi behöver flera händer i vården. För oss är en god personalpolitik med rätt till heltid, karriärvägar och en god lönepolitik grundläggande.

Vi vill arbeta för att vi som bor i Hultsfred, Västervik och Vimmerby får en trygg, nära och köfri sjukvård. För oss socialdemokrater är vägvalet självklart. Vi kommer alltid att välja välfärden framför sänkta skatter. Välj välfärden den 9 september!

Lizette Westerlund (S), Hultsfred, kandidat landstinget
Peter Högberg (S), Vimmerby, kandidat landstinget

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt