Annons:

Danlid: S vallöften är anpassade efter dagsaktuella opinionsundersökningar

Det är ju helt fantastiskt vad dåliga opinionssiffror för Socialdemokraterna kan sätta fart på vallöftesproduktionen. Det kommer S-vallöften flera gånger om dagen nu en vecka före valet! Under mina 24 år som landstingsledamot så har Socialdemokraterna styrt i 20 år! Under dessa 20 år så har Socialdemokraterna höjt landstingsskatten i Kalmar län 5 gånger!

Annons:

Dessutom så har Socialdemokraterna styrt Sverige, Landstinget och Vimmerby kommun de senaste 4 åren. Några idéer är bra som även alliansen tidigare föreslagit, men har stoppats av Socialdemokraterna. 

Familjecentral i Vimmerby; Varför har inte socialdemokraterna genomfört detta tidigare då de styrt överallt?

Satsningar på ungdomar i Vimmerby; Varför har Socialdemokraterna lagt besparingsförslag på skolan o dragit ner på t ex ungdomars instrumentundervisning de gångna 4 åren då ni varit största parti i den superstarka Socialdemokratiska/Moderata Vimmerbymajoriteten?

*

Mer resurser till Hälsocentralerna; Varför har inte dessa resurser anslagits under de senaste 12 åren då Socialdemokraterna styrt Landstinget? Jag har blivit kontaktad många gånger så sent som förra helgen då patienter i länet har besökt 7 olika doktorer på en och samma Hälsocentral.

Nu kryddar det Socialdemokratiska landstingsrådet Anders Henriksson på med 5 extra föräldradagar/år, i 16 år! Samtidigt som Försäkringskassan med Socialdemokraternas goda minne drar ner assistansresurser för de svagaste i samhället. Nämligen barn med stödbehov.

Socialdemokraterna i landstinget har de senare åren talat väl om sina satsningar på låga pensionärersavgifter i kollektivtrafiken. Men då vi ville införa länsfärdtjänst som skulle underlätta människors möjligheter som har speciella behov att resa i hela länet så säger Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet nej, med motiveringen att det skulle bli för dyrt.

*

Dessa utspel får ju de absolut rödaste Vänsterpartisterna att blekna. För den senaste veckans S-utspel kommer kosta otroligt mycket pengar.

Min korta fråga till Socialdemokraterna är: Hur tänker ni finansiera detta fantastiska smörgåsbord som ni nu håller på att duka upp?

Höja inkomstskatten ännu mer i Kalmar län och Vimmerby, eller kanske höjd bensinskatt? Den sortens finansiering har ni ju visat er vara duktiga på då ni styrt ihop med Miljöpartiet!

Magnus Danlid

Centerpartiet

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt