Annons:

Roligt att Nilsson Nachtweij förstått

Att Kulturskolan finns kvar i Vimmerby är ingen nyhet för oss i majoriteten. Det är roligt att Ingela Nilsson Nachtweij förstått detta men synd att det tog sån tid.

Annons:

Vi har fört en kamp mot väderkvarnar under månader för att försöka motverka den oro som inte minst oppositionen försökt sprida. Vi har kallats både det ena och det andra. Vi har hela tiden arbetat vidare med sikte på att resultatet ska bli så bra som möjligt efter att vi beslutat ta bort den del som ändå lockat minst andel elever – blåset.

Att med kommunala skattemedel se till att musikkåren har en betald ledare har heller inte känts rätt i en svår ekonomisk tid när andra musikkårer löser sin ledning ideellt. Hela tiden har vi sökt lösningar som påverkar så lite som det bara är möjligt.

Men att tro att tre miljoner minus inte ska märkas i verksamheten – det verkar bara oppositionen tro på är möjligt. Är man realistisk så vet de flesta att det inte går att både ha kakan kvar och äta upp den samtidigt.

Besluten att involvera studieförbund, föreningsliv med mera är sedan länge taget i kultur- och fritidsnämnden och i vissa delar är samverkan redan igång. Ingela Nilsson Nachtweij försöker slå in redan öppna dörrar.

Kulturskolan är vare sig död eller slaktad utan i högsta grad levande om än inte i helt samma omfattning som förr. Målet för oss är att få till en utveckling av verksamheten och också finna andra kulturyttringar som vi inte kan erbjuda idag. 

Peter Högberg (S) ordförande kultur- och fritidsnämnden

Daniel Nestor (S) vice ordförande kultur- och fritidsnämnden

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt