Annons:

Jens Stenman af Ekenstam.

V: Inga pengar till pensionärer – Om KS får bestämma

Vänsterpartiet i Vimmerby har lagt ett förslag om att kommunen ska ringa upp alla pensionärer över 65 år och informera om möjligheter att söka extra bostadstillägg samt att få hjälp med ansökan.
Det röstades i veckan ner i Kommunstyrelsen.

Annons:

Många pensionärer skulle få extra pengar var månad och det skulle även ge kommunen mer pengar eftersom det skulle ge utrymme att ta ut fulla avgifter för mat, städ och annan hjälp.

Men icke …

Av någon anledning har man fått för sig att det här kräver att man inrättar en ny tjänst på kommunen. Det behövs inte. Det finns redan en tjänst idag som kan användas för det här. Istället.

*

I flera år har kommunen effektivt eftersökt pengar från migrationsverket. Nu när tillströmningen av nyanlända är betydligt mindre finns inte behovet - eller möjligheten - för det längre.

Denna tjänst kan istället inriktas mot att informera pensionärer om möjligheten att söka extra bostadstillägg och hjälp med själva ansökan.

Det skulle alltså inte behövas någon ny tjänst. Det skulle inte bli mer arbete – Bara annorlunda. Och det skulle inte kosta kommunen något. Det skulle tvärtom ge högre inkomster för kommunen samtidigt som det skulle hjälpa många pensionärer som lever under knappa förhållanden.

*

Alla pensionärer kan inte få tillägget, men det rekommenderas att alla med en nettopension om mindre än 15 000 ska undersöka möjligheten. Den viktigaste påverkande faktorn är hur stor hyreskostnad man har.

Självklart kommer Vänsterpartiet rösta FÖR detta stöd och denna service till kommunens egna medborgare när frågan kommer upp för slutgiltigt beslut i fullmäktige.

Vi kan bara hoppas att tillräckligt många ledamöter från andra partier tycker att något som inget kostar, som tvärtom ger extra inkomster OCH hjälper många pensionärer, är tillräckligt viktigt för att våga gå emot sina ledande partikamrater. 

Jens af Ekenstam Stenman

V i Vimmerby

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt