Annons:

DEBATT: Varför behöver Leijonram coachning efter tio år som chef?

Varför behöver kommundirektören Carolina Leijonram coachning efter tio år som chef? Den frågan ställer sig signaturen "Snart uppgiven". Foto: Simon Henriksson

DEBATT: Varför behöver Leijonram coachning efter tio år som chef?

För ett tag sen kunde vi läsa om att kommundirektören i Luleå fått sparken för att han köpt dyr coachning till sig själv. Konsulten kostade 20 000 kr per dag och kommunen fick betala drygt en halv miljon kronor innan direktören fick sparken.

Annons:

Nu är det så att också Vimmerby kommun med kommundirektör Carolina Leijonram i spetsen köper coachning av en dyr konsult. Konsulten går under namnet Erica och hon coachar alla chefer i kommunen, även Carolina Leijonram. Under 10 år har kommunen köpt coachning av Erica för 6,6 miljoner kr!!! Grattis till Erica som fått Vimmerby kommun som kund!!!

Jag tycker kommunledningen ska svara på några enkla frågor:

  1. Varför får en kommundirektör sparken och en annan kommundirektör får fortsätta att slösa skattebetalarnas pengar på coachning?
  2. Varför behöver Carolina Leijonram chefscoachning efter 10 år som högsta chef i kommunen? Ska inte hon kunna sitt jobb nu?
  3. I tidningen står att det går dåligt för kommunen … behövs inte konsultpengarna till annat?

Ser fram mot kommunledningens svar!!!

Snart uppgiven

Fotnoter:

Kommunens svar på debattinlägget kan du läsa här.

Dagens Vimmerby har försäkrat sig om att uppgifterna i debattinlägget stämmer. Sedan 2010 har Vimmerby kommun lagt 7,3 miljoner på ledarutveckling. 6,6 av dem har köpts in av Arbetscoaching i Linköping AB som drivs av Erica Grawe.

Carolina Leijonram har rätt till personlig handledning en gång per månad enligt det anställningsavtal som skrevs 2010. Den personliga handledningen för Leijonram har köpts in från två andra företag för cirka 320 000 kronor mellan 2010-2019. 

DV har gått igenom en del av de 447 fakturor som Arbetslivscoaching ställt till Vimmerby. Utöver ledarskapsprogrammet köper kommunen även in tjänster som ”strategisk ledning”, ”indirekt ledarskap”, ”ledningsplanering”, ”koncernledningsgruppen” och ”utvecklingsdagar” från Arbetslivscoaching i Linköping AB. Det är en del av dessa inköp som debattören menar även går till coaching av Leijonram i hennes roll som kommundirektör. 

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt