Annons:

Stenman (V): Majoriteten förtjänar beröm

I flera debatt artiklar har vänsterpartisten Jens af Ekenstam Stenman kritiserat majoriteten. I dag väljer han att ge Socialdemokraterna och Moderaterna beröm. Läs hans inlägg nedan.

Annons:

Ibland blir man positivt överraskad. Veckan som gått har bjudit på den varan av vår sittande majoritet i Vimmerby.

Det här inlägget kanske kan ge en positiv överraskning tillbaka.

Under det senaste året har många funnit sig nödgade att skriva en rad ganska kritiska inlägg i olika frågor. Det här inlägget är annorlunda.

Den sista veckan har det – i fleras ögon – kommit en rad positiva besked från majoriteten.

Pengar till BUN som räddar lärartjänster, inga hyrsjuksköterskor i Vimmerby i sommar och ett rehabcenter på Vimarhaga som lovar gott. Och därtill en möjlig positiv utveckling av ägarförhållandena på NÄS.

Värda beröm

Självklart återstår det att se hur de exakta detaljerna ser ut i flera frågor, men det tycks ändå se positivt och lovande ut.

Den som är snar till kritik – om än berättigad – borde även vara snar till beröm.

Och det är vad majoriteten är värd för den senaste veckan. Det känns som om andras ord i debatten börjar nå fram till er. Det känns som om ni börjar leta efter alternativa lösningar. Det känns som om ni inte nödvändigtvis stirrar er blinda på enbart SKL:s analyser. Analyser som vi alla vet gällde situationen 2014, men som inte nödvändigtvis stämmer med verkligheten nu 2016, med den tillströmning av människor vi fått till Vimmerby.

En del saker gör ni bra

SKL:s genomlysning är bra. Den är ett ledljus. Men den är inte ett rättesnöre.  Inte någon lag. Och den är absolut inte någon ideologi.

Ibland måste man arbeta med flera mål för ögonen samtidigt. Ofta måste man prioritera mellan dem. Att låsa sig vid ett enda mål leder ofta fel väg.

Ni fick ett svårt ekonomiskt utgångsläge att börja med av tidigare styrande majoriteter. Det begränsar såklart era möjligheter. Att ni dessutom är två partier med så skilda grundideologier gör inte saken lättare.

Kritik har ni fått, kritik kommer ni säkert fortsätta få, men en del saker har ni gjort – och gör – BRA.

Tack för det, majoriteten!

 Jens af Ekenstam Stenman

Vänsterpartiet i Vimmerby

Fråga

Håller du med?

Ja
Nej
Rösta Se resultat

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt