Annons:

Vänsterpartiet: En enda fråga till majoriteten

Ni säger er värna vård, skola och omsorg. Att de är prio nummer ett. Men ni vill inte använda en bråkdel av ”asylpengarna” för att hjälpa situationen i skolan, trots att skolan är integrationsarbete i allra högsta grad. Ni säger hellre upp lärare.

Annons:

Ni skyller hellre på en opposition, som under året som gått gett er förslag på förslag på förslag var pengar kan sparas in, men inget av dem har varit ”rätt” för er. 

Ni skyller det på en ”opinion” som röstat ”fel” i en folkomröstning. En omröstning där alternativ A har formulerats av er. En omröstning där alternativ B har formulerats av er. Där konsekvenserna av både alternativ A och B är er egen skapelse. 

Ni säger att ni ”inte vill” eller ”inte tycker” att asylmedlen ska användas till skolan. Ni verkar hellre vilja offra våra barns skolmiljö och möjligheter till lärande än ruckar på den principen.

Åtminstone är det så det låter från de av era företrädare som uttalat sig om det. Är det allas er ståndpunkt?

Våra barn det handlar om

Man kanske inte tycker om lösningen. Så är det ibland. Men ibland får man svälja medicinen just därför att det är en fungerande lösning.

Det är trots allt våra barn det handlar om.

De är viktigare än alla personliga preferenser om vad man ”tycker” vi kan göra och inte göra.

Betänk i framtiden, när ni kommer använda ”asylpengarna”, att det ni då beslutar att använda dem till, kommer att vägas mot den nytta de kan göra i skolan idag. Vägas mycket noga.

Är ni redo att ta konsekvenserna av det?

Johanna H Cederstrand (V)

Peter Lingeteg (V)

Peter Fjällgård (V)

Lars Johansson (V)

Jerry Pettersson (V)

Jens af Ekenstam Stenman (V)

 

Vänsterpartiet Vimmerby

Fråga

Håller du med?

Ja
Nej
Rösta Se resultat

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt