Annons:

PERSSON: Vi har varit extremt noga med att skilja på våra roller

Johan Persson menar att han och hustrun, länsrådet Malin Almqvist, varit noga med att skilja på sina roller. Foto: Pressbild

PERSSON: Vi har varit extremt noga med att skilja på våra roller

Med anledning av artikel den 17 sept där jag tillskrivs inblandning kan jag konstatera följande.  

Annons:

  1. Det påstås att min hustru och jag hade en relation 2009. Vi träffades 2012.  
  2. Från det att min hustru anställdes på Länsstyrelsen har vi varit extremt noga med att skilja på våra roller. Detta för att undvika diskussion om jäv eller intressekonflikt. 
  3. Det påstås i artikeln att jag fått olika uppdrag av statsrådet Shekarabi. Det stämmer inte. Det var fd landsbygdsministern Sven Erik Bucht som utsåg mig till ordförande i Parlamentariska Landsbygdskommittén.  
  4. Det antyds/spekuleras om att jag under förra hösten skulle haft samtal eller påverkat statsrådet Shekarabis hantering av fd landshövdingen. Det är helt fel. Under förra hösten hade jag ett samtal med Shekarabi, det var i samband med partistyrelsens sammanträde. Då hälsade vi på varandra och diskuterade pensionsfrågan. Av respekt för våra olika roller och det faktum att jag är gift med länsrådet så bestämde jag mig aktivt för att inte diskutera frågan om fd landshövdingen med civilministern.   

Johan Persson

Fotnot: Artikeln som Persson kommenterar är vår tidnings granskning av avsättandet av förra landshövdingen Thomas Carlzon. Du kan läsa den här.

Kommentar: Vår tidning beklagar de sakuppgifter som blivit felaktiga.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt