Annons:

KRÖNIKA: VH slipper favorittrycket i Allettan – en magisk kväll väntar

Kan Vimmerby vinna den södra Allettan? Foto: Stefan Härnström

KRÖNIKA: VH slipper favorittrycket i Allettan – en magisk kväll väntar

Vimmerby Hockey chockade säkerligen många, definitivt undertecknad, i grundserien. Men trots seriesegern där tycker jag inte att någon större press ska läggas på laget inför Allettan. Nej, det finns andra klubbar som får bära favorittrycket, och det kommer troligen att passa VH utmärkt.

Annons:

Vimmerby Hockey har tagit sig till Allettan samtliga säsonger sedan klubben tog klivet upp i Hockeyettan. Jag tror inte att folk i allmänhet förstår hur stark den bedriften är.

I år slog ett smått nederlagstippat VH till med att vinna grundserien i den södra Hockeyettan för första gången. Anledningarna är flera. Det handlar främst om målmedvetna och talangfulla spelare och en krävande och tydlig huvudtränare i Phil Horsky.

Kan ”den fula ankungen” vinna?

Men det handlar också om att serien har blivit tajtare. De absoluta topplagen har blivit lite sämre. Att möta Troja/Ljungby och Kristianstad är inte längre en skräck och nästintill garanterad förlust.

Men likväl är det klubbar som dessa som får bära favorittrycket när vi nu går in i Allettan. Kanske inte för att de nödvändigtvis ses som bäst av alla supportrar och experter, utan för att de heter just det de heter.

På samma sätt slipper Vimmerby att bära favoritskapet. Jag menar... Vimmerby? Ska ”den fula ankungen” verkligen kunna vinna den södra Allettan?

Känslor och desperation

Svaret på den frågan är, ja, varför inte? Vimmerby är uppenbarligen tillräckligt bra för att kunna slå samtliga lag i Hockeyettan, även Troja/Ljungby och Kristianstad. Jag tror det passar VH att kunna smyga med lite i bakgrunden, som jag anser att laget kan göra trots seriesegern som säkrades för ett par veckor sedan.

Allettan startar alltså i kväll och vi kan högst troligt se fram emot en magisk afton i isladan i Vimmerby. Premiär, Tranås på besök, fredagskväll, 300 bortasupportrar på plats. Allt under 1 500 åskådare vore en besvikelse. Det borde i det närmaste kunna bli lapp på luckan. Och jag tror att den väntade storpubliken struntar i hur det ser ut på isen. I kväll vill de inte se skönspel, de vill se känslor och desperation. Jag tror att de båda lagen är redo att ge dem det.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt