Annons:

Vimmerby Hockey är en klubb som har gjort det väldigt bra utifrån förutsättningarna

Det råder inga tvivel om att Vimmerby Hockey har anledning att vara stolta över klubbens prestation sett till helheten under en period av flera år. VH har gjort det riktigt bra utifrån de rådande förutsättningarna och HockeyAllsvenskan-avancemanget nu senast sticker förstås ut lite extra.

Annons:

Vimmerby har varit en toppklubb i Hockeyettan vid flera tillfällen, utan att tidigare lyckats ta steget upp - men i år skedde det efter en dramatisk kvalserie. En bedrift som ger eko i svensk hockey och inger respekt.

Vad är det då som ligger bakom Vimmerby Hockeys framgångar över tid? Många eldsjälar i klubben är en anledning. Det handlar om olika personer som har gjort ett hårt jobb, varav många har gjort det i det tysta.

Vimmerby Hockey har även ett bra stöd av näringslivet, vilket såklart är ytterst betydelsefullt i en hockeyvärld där ekonomin får allt större betydelse.

*

Det faktum att Vimmerby Hockey har en relativt bra kärna av trogen publik (med Hockeyettan-mått mätt) som ställer upp i alla väder har också påverkat.

Vimmerby är dessutom en bra utvecklingsmiljö för spelare som vill uppåt i karriären. VH är skickliga på att “vidareförädla” spelare med potential, något som det finns flera exempel på genom åren. Det, som bland annat Sportbloggare.com har uppmärksammat, har gett klubben mycket positiv uppmärksamhet och bidrar till att underlätta spelarrekryteringen.

Det blir onekligen spännande att följa VH i Hockey Allsvenskan. Den primära målsättningen nästa säsong blir troligen att hålla sig kvar, vilket känns rimligt med tanke på den hårda konkurrensen i andraligan där det finns många konkurrenter med mycket, mycket större resurser än Vimmerby.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt