Annons:

MAN ÅTALAS FÖR TVÅ VANSINNESFÄRDER – VILL INTE YTTRA SIG

En man i 25-årsåldern från Västerviks kommun åtalas misstänkt för två fall av grov vårdslöshet i trafik.

MAN ÅTALAS FÖR TVÅ VANSINNESFÄRDER – VILL INTE YTTRA SIG

En man i 25-årsåldern från de norra delarna av Västerviks kommun åtalas misstänkt för två vårdslösa körningar i trafiken där han har visat stor fara för andras liv och egendom. Händelserna har upprepats vid två tillfällen och bevittnats av poliser. 

Annons:

Den misstänkte mannen, bosatt på en ort i Västerviks kommun, ska vid två tillfällen under våren ha gjort sig skyldig till två vansinneskörningar i Västerviks kommun. 

En polispatrull följde i mitten av april efter honom på E22 i Västerviks kommun när han körde i en hastighet ”som väsentligt översteg den tillåtna, ibland överstigande 180 kilometer i timmen”. Bilisten körde under färden över ett spärrområde och över heldragen linje. Han låg dessutom i mötande körfält när sikten var skymd av en kurva respektive backkrön.

Den andra händelsen inträffade under natten till den 29 maj då han framförde sitt fordon i ännu högre hastighet. En polispatrull konstaterade att han körde i cirka 200 kilometer i timmen i två och en halv mil på E22 och att han passerade bland annat ett övergångsställe vid en ridskola i cirka 150 kilometer i timmen. Vid påfarten till E22 vid Hjorted, i södra delen av Västerviks kommun, ledde hans höga fart i kombination med den blöta vägbanan också till att 24-åringen, på 70-sträcka, mejade ned tillfälliga trafikmärken och koner som stod uppställda på grund av vägarbete.

Nu åtalas 24-åringen för två fall av grov vårdslöshet i trafik och han har i polisförhör valt att yttra sig under förundersökningen.

Passageraren i personbilen vittnar nu om att det har inträffat. Dessutom har fem poliser kunnat vittna om händelsen som de har bevittnat. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt