Annons:

VIMMERBYBO BEGÄRD HÄKTAD MISSTÄNKT FÖR FLERA GROVA BROTT

Foto: Genrebild

VIMMERBYBO BEGÄRD HÄKTAD MISSTÄNKT FÖR FLERA GROVA BROTT

En man bosatt i Vimmerby greps och anhölls tidigare i veckan misstänkt för bland annat rån och försök till utpressning. Mannen har förts till arresten i Kalmar och begärdes på onsdagsförmiddagen häktad.

Annons:

Händelsen som ligger till grund för gripandet inträffade i Södra Vi för drygt tre veckor sedan, den 21 november. Den nu misstänkte mannen, som är i 20-årsåldern och bosatt i Vimmerby, ska då ha utsatt en annan person för rån och utpressningsförsök. Offret ska vid tillfället även ha skadats lindrigt.

Gärningspersonen var till en början okänd, men under utredningens gång har blickarna riktats mot 20-åringen, som sedan tidigare är känd av polisen och även dömd för brott.

– Det stämmer att detta är ett utredningsärende. Vi har haft inne mannen på förhör och under tisdagen anhölls han. I dag har han förts till arresten i Kalmar, och som jag har förstått det kommer han sannolikt begäras häktad under dagen, säger Ulf Gollungberg vid polisen.

Begärdes häktad

På onsdagsförmiddagen inkom kammaråklagare Magnus Ling med häktningsframställan till Kalmar tingsrätt. Där begär han mannen häktad för rån, utpressningsförsök och skadegörelse, händelser som ska ha begåtts vid ett och samma tillfälle. Han begär honom även häktad för ytterligare en skadegörelse, som ska ha begåtts senare samma dag och på samma adress i Södra Vi.

Som skäl för häktningen anger åklagaren att mannen kan undanröja bevis samt att det finns risk för att han fortsätter med brottslig verksamhet. Åklagaren begär också tillstånd att kunna ålägga den misstänkte med restriktioner.

Vi har sökt kammaråklagare Magnus Lind.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt