Annons:

UNG MAN FRÅN VIMMERBY HÄKTAD MISSTÄNKT FÖR GROVA BROTT

Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay/arkivbild

UNG MAN FRÅN VIMMERBY HÄKTAD MISSTÄNKT FÖR GROVA BROTT

Den man i 20-årsåldern från Vimmerby, som på tisdagen greps misstänkt för rån och försök till utpressning i Södra Vi, häktades på onsdagseftermiddagen av Kalmar tingsrätt.

Annons:

Det var den 21 november i år som en person utsattes för rån och utpressningsförsök på en adress i Södra Vi. Gärningspersonen var till en början okänd, men under utredningen fattade polisen misstankar mot en man i 20-årsåldern bosatt i Vimmerby.

Mannen greps och förhördes på tisdagsförmiddagen, och direkt efter förhöret anhölls han misstänkt för rån, försök till utpressning och skadegörelse i två fall.

Häktades av tingsrätten

På onsdagsförmiddagen begärdes mannen häktad av kammaråklagare Magnus Ling och under häktningsförhandlingen på onsdagseftermiddagen beslutade Kalmar tingsrätt att häkta mannen, som är känd av polisen sedan tidigare och även dömd för brottslighet, på sannolika skäl misstänkt för försök till utpressning och rån.

Rätten gav även åklagaren tillstånd att ge mannen restriktioner avseende samsittning, vistas i gemensamhet, ta emot besök, stå i förbindelse med annan genom elektronisk kommunikation samt att sända och ta emot försändelser.

Åtal ska vara väckt sedan den 20 december klockan 11.00.

Här kan du läsa vår artikel från tidigare i dag om ärendet.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt