Annons:

Fyra år sedan kvinnan försvann i Hultsfred – så går polisens utredning

Fyra år har gått sedan kvinnan försvann i Hultsfred. I det här skogsområdet hittades hon död nästan två och ett halvt år senare. Foto: Ossian Mathiasson

Fyra år sedan kvinnan försvann i Hultsfred – så går polisens utredning

I maj 2019 anmäldes en ung kvinna i Hultsfred försvunnen. Två och ett halvt år senare hittades hennes kvarlevor i ett skogsparti i Äntsebo mellan Hultsfred och Järnforsen. 
Polisen jobbar fortsatt med ärendet, bekräftar förundersökningsledare Niclas Juneskog.  

Annons:

Den 22 maj 2019 anmäldes en ung kvinna i Hultsfred försvunnen. Den sista observationen av henne var att hon setts på Oskarsgatan.

Missing People anordnade flera sökinsatser efter kvinnan som samtliga blev resultatlösa. I mitten av juni samma år ändrade polisen rubricering från försvinnande till människorov, då man fått uppgifter om att kvinnan inte försvunnit av fri vilja. 

Flera sökinsatser och utredningsåtgäder skedde sedan under de efterföljande månaderna, men fallet blev allt mer bortglömt bland allmänheten. 

Men i september 2021 hittades mänskliga kvarlevor i skogen vid Äntsebo mellan Hultsfred och Järnforsen. Det låg väldigt nära där Missing People tidigare varit och letat. 

Tio dygn senare bekräftade polisen att de mänskliga kvarlevorna tillhörde den försvunna kvinnan. Rubriceringen ändrades på nytt, den här gången till mord. 

Inte närmare ett avslut

Tiden har gått och i januari i år kunde vår tidning berätta att polisen jobbade aktivt med en utredningsåtgärd i fallet. 

– Just den här månaden är det lite utredningsjobb i det ärendet kan jag säga, i övrigt kan jag inte gå in närmare på vad det rör sig om eftersom det är en förundersökning, berättade Niclas Juneskog, förundersökningsledare vid polisen. 

Frågorna är fortfarande lika många och vad som hände den unga kvinnan har inte fått något svar. Nu, fyra år sedan hennes försvinnande, är allt kring hennes fruktansvärda öde lika okänt.

– Egentligen finns det inget nytt att säga. Vi håller fortfarande på med det vi höll på med i januari kan man säga. I övrigt har jag inte så mycket att säga. Vi fortsätter med den uppgiften, säger Niclas Juneskog. 

Ni är inte närmare ett avslut?

– Nej, det är vi inte. 

Får ni mycket tips fortfarande?

– Nej, det får vi inte.

Ingen misstänkt

Vad polisen gör i fallet vill Niclas Juneskog inte gå in på.

– Det är en förundersökning som pågår och jag går inte in på några detaljer. Det gjorde jag inte i januari heller. Men vi jobbar vidare helt enkelt. 

Kan det bli aktuellt att lägga ned förundersökningen?

– Det är åklagaren som fattar ett sådant beslut och inget jag kan kommentera.

Totalt har ett 90-tal förhör hållits. Polisen har inte haft någon misstänkt för mordet någon gång.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt