Annons:

FÄNGELSE FÖR TRIO FRÅN TRAKTEN – EN SKA DESSUTOM UTVISAS

Bilden är en genrebild: Foto: Pixabay/arkiv

FÄNGELSE FÖR TRIO FRÅN TRAKTEN – EN SKA DESSUTOM UTVISAS

Två män och en kvinna bosatta i Västervik och Hultsfred döms till fängelse för narkotikabrott. Mannen från Västervik döms för grovt narkotikabrott och ska utvisas efter avtjänat straff. Samtliga de tre personerna förnekar brott och har i stället lagt skulden på varandra och på andra personer.

Annons:

En kvinna i 35-årsåldern från Västervik och en man i 45-årsåldern från Hultsfred inledde ett förhållande. De lärde känna en man i 40-årsåldern bosatt i Västervik.

Det är dessa tre som nu döms till fängelse för att ha förvarat en stor mängd narkotika i kvinnans källarförråd i Västervik. När polisen gjorde husrannsakan i förrådet hittade man 3 712 tabletter (648 gram) Captagon, vilka innehåller amfetamin, samt 200 tabletter Tramadol,

Uppträdde nervöst

Det var den 17 maj i år som en polispatrull stötte på kvinnan i centrala Västervik. Enligt polisernas vittnesförhör uppfattades kvinnan som väldigt nervös och hon blev röd i ansiktet när hon fick frågor rörande narkotika. Efter samtal med kvinnan beslutade sig polisen för att göra husrannsakan i hennes lägenhet i närheten, där 45-åringen från Hultsfred också bodde till och från. Där fann man inget, men bättre lycka hade man när man hittade kvinnans lägenhetsförråd och sökte igenom det.

En kort stund senare fann man hennes man i en bil i närheten och så småningom greps också mannen i 40-årsåldern, som enligt tingsrätten är innehavaren av tabletterna och som propsade på att få förvara dem i kvinnan och mannens källare.

De tre personerna har kategoriskt nekat till brott och i stället delvis skyllt på varandra samt berättat att det är andra personer som ligger bakom förvaringen av narkotikan.

Telefonavlyssning och dna

Genom bland annat telefonavlyssning och teknisk bevisning, bland annat dna-spår, slår tingsrätten fast att det är 40-åringen som har använt parets källarförråd för att förvara narkotikan, och att det har skett med parets vetskap. Dock ger inte utredningen stöd för att paret har hanterat narkotikan utan bara upplåtit plats i sitt källarförråd.

Åklagarens bevisning anses vara tillräcklig för fällande dom. Dock räcker det inte för fällande dom avseende grovt narkotikabrott för samtliga tre, vilket åklagaren yrkat på. Paret, kvinnan i 35-årsåldern från Västervik och mannen i 45-årsåldern skriven i Hultsfred, döms till vardera 1 år och 6 månaders fängelse. Däremot avslår rätten åklagarens begäran om utvisning av mannen med motiveringen att han tidigare är ostraffad och att han har minderåriga barn i Sverige.

Fängelse och utvisning

Huvudpersonen, mannen i 40-årsåldern från Västervik, döms för grovt narkotikabrott till 2 år och 2 månaders fängelse samt utvisning utan rätt att återvända till Sverige.

Socialtjänsten i Västervik har yttrat sig i målet och anfört bland annat att alla mannens minderåriga barn har en god relation till honom och att det inte kan anses vara förenligt med deras bästa att besluta om utvisning av pappan, men tingsrätten ser annorlunda på saken.

Mannen kom till Sverige 2014 och bara några år senare dömdes han för narkotikabrott och har sedan dess lagförts ytterligare två gånger. Rätten menar att han valt att ställa sig vid sidan om det offentliga samhället för att i stället ägna sig åt grov kriminalitet, och att barnperspektivet bara är ett av flera perspektiv som man har att beakta.

Båda de dömda männen ska kvarstanna i häkte tills dess att domen vinner laga kraft.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt