Annons:

Vimmerbybo körde full och slog polis – slipper fängelse

Foto: Kalmar tingsrätt

Vimmerbybo körde full och slog polis – slipper fängelse

En Vimmerbybo i 55-årsåldern körde på trafikskyltar vid Åkeborondellen i Vimmerby. I stället för att lämna några uppgifter om olyckan lämnade han platsen.
Dagen efter när han skulle gripas slog han en polisman. Nu döms han för tre olika brott – men slipper fängelse.

Annons:

Det var i början av april i år som mannen förlorade kontrollen över det fordon han framförde och körde rakt över en rondell. Skador uppstod på bland annat trafikskyltar, men trots att mannen märkte kollisionen lämnade han platsen ut att lämna några uppgifter om namn och adress eller annat som krävs vid en olycka. 

I rätten har mannen uppgett att han blivit lämnad samma dag och var förtvivlad över det. Han tog sin bil och körde en bit på riksväg 40. På en parkeringsplats drack han alkohol, både Mintu och rom. Hur mycket vet han inte. 

Mannen tog sig hem, men dagen efter kom polisen hem till honom. När han till följd av det grova rattfylleriet skulle transporteras av polisen gick han till attack mot en polisman. Vimmerbybon slog polismannen på örat, vilket orsakade smärta och ömhet för polisen.

Döms på tre punkter

Mannen har inte förnekat att han slagit polisen, men heller inte erkänt det. Han har dock medgett att han inte har någon anledning att ifrågasätta polismannens uppgifter.

Vimmerbybon fälls på samtliga åtalspunkter – våld mot tjänsteman, obehörigt avvikande från trafikolycksplats samt grovt rattfylleri. 

Påföljden bestäms till villkorlig dom förenat med samhällstjänst i 75 timmar. Det motsvarar ett fängelsestraff på två månader. Anledningen till att han slipper fängelse är för att han är villig att utföra samhällstjänst och för att rätten anser att "allt tyder på att det varit fråga om en engångshändelse som inte kommer att upprepas".

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt